focibiro.hu


Sasszemű Gaál Gyöngyi!

2014-03-20 09:16:25
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők: Gaál Gyöngyi |


Egyetlenegy ember látta Rodenbücher Istv-n nem létező ütését, az alapvonali játékvezető, akinek a véleménye alapján állította ki a vezetőbíró játékosunkat, ítélt tizenegyest, és akinek a véleménye alapján a Fegyelmi Bizottság három mérkőzésre eltiltotta labdarúgónkat - írja az mtkhungaria.hu.

Vezetőbíróként pár éve még így tevékenykedett.

No comment...

A játékvezető Gaál Gyöngyi ritkán látható hibát követett el a németországi női labdarúgó-világbajnokság D csoportjának 2. fordulójában az Ausztrália - Egyenlítői-Guinea mérkőzésen.

A hírügynökségi jelentések szerint a magyar bíró "felfoghatatlanul téves ítéletet" hozott a 16. percben. A játékvezető hibájával vetekedett a guineai védő reakciója, aki az ausztrál kapufa után egyszerűen kézbe vette a labdát ahelyett, hogy felszabadított volna. Bruna magánszámán Gaál Gyöngyi is nagyon meglepődhetett, mert a nyilvánvaló büntető elmaradt. További megválaszolatlan kérdés, hogy miért nem jelezte a szituációt az akciót követő partjelző. Az eset után az ausztrál játékosok üldözőbe vették a játékvezetőt, de hiába.

A meccset végül az ausztrálok nyerték meg 3-2-re, így megőrizték negyeddöntős esélyeiket. A lefújást követően Karen Espelund, a nemzetközi szövetség (FIFA) norvég ellenőre megértést kért Gaál Gyöngyi számára. 

"Történt egy epizód. Beszéltünk a játékvezetővel, aki nagyon sajnálja, hogy elnézte a kezezést." Tom Sermanni, az ausztrálok kapitánya is engedékenyen nyilatkozott:

"Előfordul az ilyesmi a futballban. Sok meccs volt a vb-n, amelyeken a bírók nem vettek észre hasonló eseteket. A játékvezetők nem nyújtanak százszázalékos teljesítményt."