focibiro.hu


Kulcsárék bemutatkoztak

2014-03-19 19:43:25
Megye:


Dr. Kulcsár Judit ibrányi FIFA-asszisztens Kulcsár Katalin játékvezetővel a Costa Ricában rendezendő U 17-es női világbajnokságon képviselik Magyarországot. Ismét világversenyen a magyar játékvezetők! Miközben március 15-én ünnepelt az ország, a világ túlsó részén a futball ünnepe kezdődött többeknek is: elrajtolt az U 17-es női világbajnokság Costa Ricában. Két magyar hölgy képviseli az országot: Kulcsár Katalin játékvezetőként, míg dr. Kulcsár Judit asszisztensként kapott lehetőséget.

Mindketten már a nyitónapon feladatot kaptak. Két éve mindketten részesei voltak Azerbajdzsánban az U17-es vb-nek, majd tavaly nyáron a felnőtt Európa-bajnokságon öregbítették a magyar játékvezetés hírnevét. Az elit kategóriás Kulcsár Katalin ősszel BL-nyolcaddöntőt és két világbajnoki selejtezőt is vezetett, dr. Kulcsár Judit pedig jóformán hetente váltogatta a különböző országokat, intenzíven foglalkoztatták a Bajnokok Ligájában, a vb-kvalifikációs meccseken, és aktív közreműködője lehetett a Katar-Nepál barátságos találkozóknak. 

Az U 17-es, azaz az ifjúsági világbajnokságra Európából 5 játékvezetőt és 10 asszisztenst invitáltak, tehát komoly rang, hogy a két magyar ott lehet a közép-amerikai kontinenshídon elterülő országban. A trópusi éghajlati övben található Costa Rica spanyolul gazdag partot jelent. A Happy Planet Index szerint - amely az emberi jóllét elérésének ökológiai hatékonyságát méri - ez "a világ legboldogabb országa".

Nos, Kulcsárék boldogsága határtalan, hiszen március 15-én Libéria városának Edgardo Baltodano Briceno elnevezésű, 4300 fő befogadására alkalmas stadionjában a Ghána-Észak-Korea mérkőzés aktív közreműködői lehettek, a másik asszisztens a ciprusi Angela Kyriakou volt. A találkozót a ghánaiak 2:0-ra nyerték. Katalin és Judit bizakodva várhatják az újabb megbízatást - írja a szabolcsjb.hu