Az ijfú Georgiou

2014-03-02 07:51:08
Megye:
Játékvezetők: Georgiou Theodoros |


Ha valakinek a név ismerős, akkor nem téved! Georgiou Theodorosz édesapja, Georgiou Grigorisz NB I-es játékvezető volt, labdarúgásban. A fia is kövezni szeretné, ha némi szerencséje is lesz a tehetsége mellé, akkor messzire juthat. Tény, már felnőtteknek is vezetett meccset, pedig még csak 17 éves.A megyei III., illetve a megyei II. osztályban már bíztak rá mérkőzést Georgiu Theodoroszra, a gimnazista legényre. A srácra, aki "kettős ügynök", hiszen a PTE-PEAC ifiben korábban kapus is volt, mostanában pedig a mezőnyben vállal szerepet. A játékvezetői vizsgát pedig már 15 évesen letette, szóval ? bármilyen furcsán hangzik is - nem kezdő a pályán.

- A nézőkkel nem lehet mit tenni, tudomásul kell venni, ha bekiabálnak - jelentette ki kellő bölcsességgel Georgiu Theodorosz. - A játékosokat normális szóval lehet irányítani, felhívni a figyelmüket arra, mit nem szabad, minek lehet komlyabb következménye.

Mivel mindkét ágon érintett, játékosként és ifjú sípmesterként is a foci közelében mozog, hát tudhatja, mi a különbség a kettő között. 

A szombat általában a futballé, vasárnap pedig vezetek, esetleg lengetek. Ez számomra jelenleg a lehető legjobb állapot. Az tény, mióta egyre több találkozón működök közre, a tapasztalatom nő. A kollégákat meg nem szoktam szidni, sem sportszerűségi, sem etikai okokból nem lenne méltó.

Akadt már rázós találkozója, ahol megijedt, netán félt? 

Eddig egyszer volt olyan, amikor a drukkerek nehéz pillanatokat okoztak, méghozzá a Szalánta - Gödre, megyei II. osztályú összecsapáson. Az egyik vendégszurkolót kellett lefogni, meggyőződésem, hogy ittas állapotban volt, végül a sajátjai fékezték meg a hőzöngőt. Mi távolabb álltunk, nem esett bántódásunk. Olyan nagy riadalom nem volt bennem, ezen is átestem. Persze azért jobb lenne, ha a zűrös esetek elkerülnének, aztán feljebb léphetnék a ranglétrán, mert érdekes feladat az, amibe belekezdtem.