focibiro.hu


15 év után búcsúzott

2014-05-04 10:10:30
Megye: Pest |
Játékvezetők:


A Csillaghegyi MTE - Közterület SC BLSZ2-s mérkőzés egyik főszereplője Bánki György játékvezető volt, aki 15 éves pályafutásának záró akkordjára készült. A búcsúmérkőzésre kilátogató Esterházy György JB elnökön kívül Bánki György több kollégája és a játékvezető családja is eljött a nagy napra.

A játékvezetőket, ha rosszul vezetik a meccset, szidják, ha jól vezetik, azzal senki nem foglalkozik, maximum, akkor is szidják. Ez így alakult ki a történelem során, és ez nem is fog mostanában megváltozni. Nekünk se célunk bárkit megértésre figyelmeztetni, oktatni. Kényes téma ez. Azt viszont érdemesnek tartjuk érzékeltetni, hogy a játékvezetők nem csak kellékek, nem egyenlők a szögletzászlóval, vagy a tizenegyesponttal, hanem elsősorban emberek, sportemberek.

bankigyorgybucsumeccs-pestifoci 007

Bánki György gondolhatjuk, hogy 15 éves pályafutása alatt, hány mérkőzést vezethetett, hány meccset futott végig, hány meccsen kellett higgadtnak maradnia, hányszor kellett legjobb tudása szerint meghozni a döntéseket a labdarúgás szabályai szerint, a pillanatok törtrésze alatt. A rengeteg tapasztalat ellenére, láthatóan izgatott állapotban készült búcsúmérkőzésére, melyen nem is könnyítették meg a csapatok a dolgát. Mindenesetre nem fogott ki rajta a Közterület 1:0-s győzelmével zárult találkozó, mely után mi is gratuláltunk, és egy rövid nyilatkozatra kértük.  

Furcsa, nagyon furcsa érzés volt. - mondta láthatóan meghatottan Bánki György - Szinte végig azt néztem, hogy mennyi van hátra a mérkőzésből, de nem azért, hogy mikor lesz vége, hanem azért, hogy meddig vezethetek még. Köszönöm azoknak a kollégáimnak, akik eljöttek ezen a napon, többüknek közülük ott voltam az első meccsén, most ők voltak itt az én utolsó találkozómon. Köszönöm minden kollégámnak ezt a 15 évet. Szép időszak volt.  

A Csillaghegyi MTE elnöke, Boldizsár Imre egy minden játékosa által aláírt labdával ajándékozta meg a játékvezetőt a mérkőzés után.

forrás: pestifoci.hu