Befejezeződött az akadémiai év

2014-05-28 20:09:59
Megye:
Játékvezetők:


Az MLSZ Játékvezető Bizottsága szervezésében újabb mérföldkőhöz érkeztek az akadémiai képzés terén. akademia-20140525

 

Furcsa egy fiatal labdarúgó játékvezető karrierjének elején azt írni, hogy elérkezett a búcsú ideje, de ez a valóság. A kiválasztott tehetségek számára kiírt akadémiai képzés aktuális kiírása a végéhez érkezett, ennek apropóján a vasárnapi Magyar Kupa-döntő előtt dr.Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, a JB elnöke adták át a 4 végzős hallgatónak (Farkas Mátyás, Jakab Géza, Papp Ákos, Zierkelbach Péter) a 2 éves akadémiai kurzus elvégzéséről kiállított oklevelet. A képzésben maradó akadémisták is meglepték társaikat egy apró ajándékkal.

Az idény utolsó akadémiai összevonásán a cél a megszerzett ismeretek felmérése volt mindegyik képzési modulban. Az elméleti teszt érdekessége volt, hogy az mlsz.info oktatási moduljában elsőként online kérdőívet töltöttek ki a résztvevők laptopon, emellett a hagyományos írásbeli teszt kitöltése is szerepelt a feladatok között. A fizikai teszten követték a nemzetközi trendet, azaz úgynevezett yo-yo tesztet teljesítettek a jelöltek.

Az angol vizsga három részből állt: szóbeli, írásbeli (a játékvezetői jelentés megírása szituáció-analízis alapján) és online angol szabályismereti teszt. A practical session gyakorlati foglalkozás során tanulságos jelenetek részesei lehettek a fiatal játékvezetők, kamerával rögzítették a különböző helyzeteket, amit alaposan kielemeztek. Újdonság volt a lesteszt 3D-ben: speciális, 3D-s szemüveggel les és nem les szituációkat modelleztek. Az összetartáson a szezon során rögzített mérkőzésekből készült akadémiai DVD-t elemezték. A következő összevonásig házi feladatot is kaptak: egy saját működésükről készült felvétel alapján önellenőrzést kell elvégezniük - írja az mlsz.hu