Hogy zajlik az élvonalbeli ellenőrzés?

Botrány

2017-05-02 19:44:06
Hanacsek Attila | Puhl Sándor | Tóth Vencel |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Sok szakemberben felmerült a kérdés, hogy az asszisztens ellenőrök és a szuperellenőr az anyagiak felvételén kívül mit tesz hozzá egy profi játékvezető ellenőrzéséhez.

Lássuk:
Az MLSZ közzéteszi az IFA rendszerében a nagyon titkos ellenőri küldést. Az azonban nem derül ki sehol, hogy a mérkőzésen kik lesznek az asszisztens ellenőrök és lesz-e szuper ellenőr is.
A mérkőzés előtt elvileg megérkeznek az ellenőrök. A szuperellenőr lehet, hogy csak a meccs közben érkezik meg, mert máshol volt előtte ellenőrködni.
Az asszisztens ellenőrök megszámolják a lesintések és bedobások számát, majd a mérkőzés után mondanak kb 3 mondatot.

A játékvezetői ellenőr pár percben elmondja a véleményét, de kétes szituációkra nem mer semmit mondani, mert az a nagyfőnöknek kell véleményezni. Legtöbb esetben így nyitottak maradnak az esetek.

Ezután az ellenőr felhívja Tóth Vencelt, hogy beszámoljon pár szóban a mérkőzésről és bediktálja a kényes szituációk időpontjait.

Ezután erről Vencel összefoglalót küld Puhl Sándornak, hogy kialakítsa a JB hivatalos álláspontját az esetről.

Másnap délig az ellenőrnek e-mailben részletes listát kell küldeni a mérkőzésen történtekről és az álláspontjáról, amelyet a nagyfőnök visszaigazol. Ekkor derül ki, hogy pl. a kedvencre mit lehet ráírni és mit nem.

Ezután az ellenőrök súgást kapnak, hogy mit írhatnak le és mit nem.

Megszületett a jegy, amelyet a nagyfőnök elfogadott és alakított ki.

A jelentés lezárásra kerül, mintha az ellenőr saját kútfőből adott volna ilyen jó jegyet a kedvencnek és húzta le az éppen nem kedveltet.
Szomorú, de ez zajlik 2017-ben.

És hogy mindez mennyiért? Azt senki nem tudja. Nem tudjuk és nem is szerepel a díjjegyzékbe. Az biztos, hogy Puhl Sándornak új céges autója van és minden héten nagyot kaszál a szuperellenőrködéssel.
Lassan reméljük elveszik a játszóterét, mert már a többség is PUHL távozását kéri!
Hozzászólások: