focibiro.hu


NB I: alpári stílusban szidták a női játékvezetőt

2017-05-10 20:26:09
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők: Urbán Eszter |


Másfél héttel ezelőtt, a labdarúgó NB I 29. fordulójában, a DVTK–Vasas (2–1) meccsen a szurkolók trágár szavakkal illették Urbán Eszter alapvonali játékvezetőt, ami miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

„Meg tudom erősíteni. A Mezőkövesden játszott DVTK–Vasas mérkőzésen a szurkolók egy része alpári stílusban szidalmazta Urbán Eszter alapvonali játékvezetőt. Az MLSZ ezt a stílust, különösen egy női játékvezetővel szemben, megengedhetetlennek tartja. Ezért fegyelmi vizsgálatot indított” – reagált a Nemzeti Sport Online értesülésére a szövetség szóvivője, Sipos Jenő.

A vizsgálat már korábban megkezdődött, több tanút is meghallgat a fegyelmi bizottság, amely először a jövő heti ülésén hozhat döntést az üggyel kapcsolatban.

A DVTK–Vasas találkozót korábban Lipták Zoltán kiállítása és Kassai Viktor játékvezetővel szemben tanúsított magatartása miatt is vizsgálták, aminek következményeképp a Diósgyőr védője öt meccsre szóló eltiltást kapott, így ebben a szezonban már nem lépéhet pályára