focibiro.hu


A harkányi Gellén-család együtt vezet meccseket

2015-05-26 19:42:01
Megye: Baranya |


Egészen különleges, alighanem a Guinness-rekordok könyvébe illik, hogy már kétszer is apa, fia és lánya alkotta a játékvezetői hármast alacsonyabb osztályú baranyai futballmeccsen. A harkányi Gellén-család megyei III. és IV. osztályú bajnokikon bíráskodott, korábban nem szerepeltek még így hárman együtt.

A trióból természetesen Gellén Antal (44), a Baranya Megye Labdarúgásáért Díj friss kitüntetettje, a fürdőhely városgondnokságának vezetője a legrutinosabb, korábban egyszer már megválasztották Baranya legjobb futballbírójának, most a harkányi 11 esztendőseket is edzi, de volt már ugyanott a felnőttek szakvezetője is. Elizabeth (17) a pécsi Babits-gimnázium tanulója, a PMFC-MATIAS U17-es csapatában játszik, másfél éve tette le a játékvezetői vizsgát. A legkevesebb tapasztalattal öccse, Dávid (15) rendelkezik, bár a most még nyolcadikos srác focizik a kozármislenyi U15-ben, mindössze három hete működik asszisztensként a focipályákon.

– Jól sikerült a bemutatkozásunk, megvolt az összhang közöttünk, meg lehet kérdezni Rónai Istvánt, a szövetségi ellenőrt is – mesélte Gellén Antal az első közös meccs után. – A nézők nyilván nem tudtak a rokoni kapcsolatunkról, nem bántottak bennünket. Akadt persze bekiabálás, naná, hogy a lányomat és a fiamat találták meg, de nem volt sértő. Egyedül nevelem a két gyermekemet, szoros a kötelék közöttünk, ez is segített a bemutatkozáskor. Én sem akartam eleinte játékvezető lenni, nem erőltettem rájuk, hogy ők is azok legyenek, maguk döntöttek így. Mindenesetre a személyiségüket fejleszti, hogy bíráskodnak.

Harkányban egyébként divat a családi bíráskodás, Kasza Zoltán (annak idején ő vette rá Gellén Antalt, hogy játékvezetésre adja a fejét) és lánya, Kitti, valamint Keresztes Norbert és fia, Márk is focibíróként tevékenykedik – írja a bama.hu