focibiro.hu


Bíróverés Baranyában

2015-04-14 19:45:52
Megye: Baranya |
Játékvezetők:


Két labdarúgó-mérkőzést is félbe kellett szakítani a hétvégén Baranyában, mert a játékosok rátámadtak a bírókra.

A 2015.04.12-i fordulóban a Csertő és a Versend csapatának játékosai – a mérkőzések jegyzőkönyve alapján megállapítható – súlyos sportszerűtlenséget követtek el, melynek következtében a játékvezető félbeszakította a Merenye – Csertő, valamint az Olasz – Versend mérkőzést – írja a bama.hu.

Érdekesség, hogy az igazgatóság hétfőn pont a játékvezetésről tartott fórumot. Sajnálatos módon az igazgatóság évek óta keveset tesz a játékvezetői bizottságban folyó szakmaiatlanság miatt. Nem kérték számon egyszer sem a Bizottság elnökét, aki szétverte a korábban jól működő megyei bizottságot és saját embereit küldi hétről hétre olyan mérkőzésekre, amelyeket nem tudnak megoldani. A hozzáérő, tenni akaró játékvezetőket meg elmarta maga mellöl.

Megyei IV. osztály, A-csoport
Olasz–Versend

A mérkőzést 3-2-es hazai vezetésnél szakította félbe a 76. percben a bíró. A 75. és a 76. percben piros lapot kapott két versendi focista. A vendégek ezután rátámadtak a játékvezetőre, kiverték a kezéből a kártyát.

Megyei IV. osztály, B-csoport
Merenye–Csertő

A 39. percben 1-0 hazai vezetésnél félbeszakadt a találkozó. A vendégeknél az egyik játékos piros lapot kapott. Információink szerint a csertői hálóőr, aki a testvére volt a kiállított játékosnak, elhagyta a kapuját és rátámadt a sporira, akit megrúgott és megütött.

Az Igazgatóság nyomatékosan felhívja az egyesületek figyelmét, hogy a Fegyelmi szabályzat 4§ (1) alapján „A sportszerveztek (úgy a hazai, mint a vendég) felelősséggel tartoznak a labdarúgóik, sportszakembereik, tagjaik, szurkolóik és minden egyéb a mérkőzésen a sportszervezet felkérésére feladatot ellátó személyek viselkedésért.” A fentiek figyelembe vételével a súlyos sportszerűtlenséget elkövető játékosok, valamint sportszervezetük a Fegyelmi Bizottság előtt felelnek tettükért – áll az MLSZ BMI közleményében.