Baranyai játékvezetők nemet mondtak a bevándorlónak!

fűcsomó - forrás: Forrás: - fűcsomó.

Néhány héttel ezelőtt cikkeztünk arról, hogy van olyan játékvezető aki érdekből megyét váltana és ehhez partnert is talált.

A baranyai játékvezetők körében névnélküli felmérést végeztek, ahol a megyeváltásról és az NB. III-as keretről valamint a megye I-es keretről írhattak véleményt a sporik.
A mai napig 108 válasz érkezett az aktív játékvezetőktől. A játékvezetők 84%-a hallott már az esetről és a válaszadók 91%-a elutasította a „jövevényt” a megyében. 91 játékvezető úgy véli, hogy nem váltana megyét érdekből, még akkor sem, ha magasabb osztályú működést ígértek be.

A szöveges értékelésnél már keményebb kritika is érte a bevándorlót:

  • Sajnos mint minden ez is pofára megy.
  • Sztárolják a megyei játékvezetőket, de ugyanakkor semmit nem tesznek annak érdekében, hogy a mi kutyánk kölykei kerüljenek feljebb. Aztán jön valaki másik megyéből, és mindjárt futtatni fogják.
  • Szegény Sipos Katával is elhitették, hogy milyen nagy király(nő), de még a megyében is úgy kell neki meccset keresni.
  • Nem hinném, hogy a megyében ne lenne olyan játékvezető, akinek ne lennének ugyanolyan, ha nem jobb esélyei az NB. III-ra. Ezzel a döntéssel az ő/ők esélyei romlanak, egy “felső” szintről és egyénileg érkező döntés miatt.
  • Ha nem jelölték a jv.-t NB. III-ra az adott megyében, annak is megvan az oka…
  • felháborító gusztustalan, szánalmas
  • Szerintem ez igen egyszerű: aki itt lakik Baranya megyében, az ide tartozik, aki meg Tolna megyében lakik,az pedig oda.
  • Nem hinném, hogy a megyében ne lenne olyan játékvezető, akinek ne lennének ugyanolyan, ha nem jobb esélyei az NBIII-ra.
  • Ezzel a döntéssel az ő/ők esélyei romlanak, egy “felső” szintről és egyénileg érkező döntés miatt.

Szögezzük le nyomatékosan azért, hogy nem NYB személyével van a gond, hiszen egy jó fej srác, akivel el lehet beszélgetni, van humorérzéke és barátnak jó lehet. Itt az eljáráson van a hangsúly, ahogy az ügy megint el lett intézve és az, hogy ez megint újabb feszültségeket gerjeszt a megyei fiatal játékvezetők körében.

A játékvezetői társadalom több megértést, szakértelmet, korrektséget és emberséget várna el a vezetőiktől, főleg azoktól, akik a legjobbak között voltak az országban.

Az ügyben kerestük a játékvezetőt és Czakó Dénes elnök urat, akik nem kívántak nyilatkozni.

A felmérés második része az NB. III-as jelölésről szól, amely megdöbbentő eredményt hozott. Hamarosan azt is közzétesszük!

 

Hozzászólások