focibiro.hu


Megáll az ész! Félprofi asszisztensek

2017-08-20 16:17:00
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


Profi játékvezetők, alapvonali asszisztensek, szuper ellenőrök, asszisztensi ellenőrök, vecsési sanya-partyk. És most már félprofi asszisztensek.

Nyelvtani elemzésen túl is nehéz megállapítani, hogy mit jelent az, hogy valaki félprofi.

Hogy miért is merül ez fel?

2017. nyarától már félprofi asszisztenseket alkalmaznak az élvonalban. Többlet feladatot nem kaptak, csak a havi rendelkezésre állási díjukat emelték közel 300.000,- Ft-ra. Továbbra is vállalhatnak munkát, nincs kötelező profi továbbképzés, mint a játékvezetőknél.

Nem lehet azt tudni, hogy mi alapján került bele valaki a félprofi keretbe, hiszen FIFA asszisztensek is kimaradtak.

Korábban már cikkeztünk róla, amikor bevezették a profi játékvezetőket, hogy szükséges lenne a FIFA asszisztensi keretnek profi státuszt adni. Akkor még jól ment a nemzetközi vonal is, hetente 1-2 külföldi küldés is volt. Akkor azonban Puhl Sándor azt mondta, hogy nincs szükség rájuk.

Most akkor miért van szükség?

Csak nem? Lehet, hogy az MLSZ JB. vezetői így próbálják maguk mellett tartani a tőlük elforduló országos kerettagokat? Hasonló érzésünk volt akkor is, amikor titkos asszisztensi ellenőrzésekkel hallgattatták el az ellenőröket, hiszen titkos összegeket kapnak az ellenőrzésekért.

Puhl Sándor azt hiszi, hogy kilóra megvesz valakit, akkor nem lesz gond a játékvezetésben, mindenkinek befogja a száját.

Itt csak ez a kérdés:

Mitől félprofi az asszisztens?

Jobban eltalálják a lest?

Jobban fognak edzeni?

Mit kell tenniük a többlet pénzért?

Kik alkotják a titkos félprofi keretet?