focibiro.hu


Zalában megverték a sporit

2014-10-28 21:36:00
Megye: Zala |
Játékvezetők:


A játékvezető így írta le az esetet a jegyzőkönyvben.

Az ominózus eset az október 19-én lejátszott Pölöske SE-Sármellék FC megyei III. északi csoport felnőtt bajnoki mérkőzésen történt Németh Zoltán játékvezetővel, miután lefújta a mérkőzést, amin a vendégcsapat diadalmaskodott 5-3-ra. Néhány hazai szurkoló nem bírta elviselni a vereséget, esetleg a mérkőzésen történt bíráskodást kívánta számon kérni a játékvezetőn, ezért nekirontottak a sporinak és bántalmazták.

Németh Zoltán így írta le az esetet a mérkőzés jegyzőkönyvébe:

„A mérkőzés végén a pályáról lejöttünk. A rendezők sehol nem voltak, nem kísértek be minket az öltözőbe. A nézők körbevettek minket és két hazai szurkoló nekem jött. Az egyik megütötte a bal fültövemet, a másik megrúgta a bal bokámat. Ekkor két hazai játékos odajött és leszedte rólam a szurkolókat és bekísértek minket az öltözőbe. Polgárőrök a főrendező elmondása alapján voltak, de nálunk nem jelentkeztek le és a mérkőzés után közölték csak velünk. A főrendező azonosította a két szurkolót. A nevük: V. T. (ő ütött meg), S. L. (ő rúgott meg). Sérülés a csapatvezetők elmondása alapján egyik csapatban sem volt.”

A fegyelmi bizottság a legenyhébb büntetésben részesítette a hazai rendezőséget, a 43. számú közlönyben amit október 22-én adott ki a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség, így szerepelt:

293/2014-2015(10.15) számú határozat: Az Fegyelmi Szabályzat 4.§ (1) és (2) bekezdése alapján a 2014.10.19.-én lejátszott PÖLÖSKE SE - SÁRMELLÉK FC Megyei III. felnőtt. Észak bajnoki mérkőzésen történtek miatt, a bizottság a Fegyelmi Szabályzat 98.§ (1) bekezdés a) pontja PÖLÖSKE SE csapatát, írásbeli figyelmeztetésben részesíti; és ezzel együtt kötelezés a mérkőzésrendezési szabályok előírásainak fokozott betartására, az ehhez szükséges feltételek biztosítására

A Fegyelmi Bizottság erre a szabályra hivatkozik a mérkőzéssel kapcsolatban: Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzat 98§ (A mérkőzés rendjének megzavarása) alapján.

1) Ha a mérkőzés rendjének megzavarása történik, a rendező sportszervezet büntetése:
a.) írásbeli figyelmeztetés; és ezzel együtt kötelezés a mérkőzésrendezési szabályok előírásainak fokozott betartására, az ehhez szükséges feltételek biztosítására;
b.) szövetségi ellenőr meghatározott számú mérkőzésére történő kiküldése, a sportszervezet költségére;
c.) kötelezés felemelt létszámú rendezőség meghatározott számú mérkőzésen történő biztosítására;
d.) pénzbüntetés 50.000.-Ft - 300.000.-Ft-ig