focibiro.hu


Csongrádi küldési baki!

2017-09-24 10:28:21
Megye: Csongrád |
Játékvezetők:


Nem kell nagy okosság ahhoz, hogy nem vezet az ember a testvérének meccset!

Mi is történt?

Halász József játékvezető vezette szombaton a Makó-Üllési ISE megye II-es meccset Makón. A fiatal játékvezető makói állandó lakos. Lássuk be ez sem túl szerencsés.

A nagyobb probléma inkább azzal van, hogy testvére, Halász Láslzó a hazai csapat, az M-foci Kft. igazolt labdarúgója. László a mérkőzés 57. percében csereként állt be.

Az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzatának 30. § (1) és (2) bekezdése foglalkozik a játékvezetői küldésekkel. A (1) i) 2) pontja alapján akkor nem küldhető a játékvezető a mérkőzésre, ha kérte szezon előtt mentesítését a csapattól, míg a j) 1) alapján a játékvezető nem vállalhat olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek tagja, vagy a kijelölés napját megelőzően 2 éven belül tagja volt; olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek a játékvezető közvetlen rokona tagja, vagy 2 éven belül tagja volt a szabály megsértése esetén fegyelmi eljárást kell elrendelni ellene.

Szerkesztőségünk a megye igazgatóságot megkereste, hogy milyen fegyelmi eljárását indítanak a játékvezető és a küldő ellen.