focibiro.hu


Fegyelmi döntés

2013-11-12 18:32:23
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


MLSZ Fegyelmi Bizottsága: Király József technikai vezető (Maglód) a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2013. november 12-től kezdődően 1 évre szóló, Varga Attila vezetőedző (Soroksár) a sportszakmai tevékenységtől 2013. szeptember 12-től kezdődően 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

 

Varga Attila a 2013. november 9-én lejátszott Soroksár - Gyula NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, mikor több alkalommal is sértő, az ellenfél román edzőjét és játékosait ócsároló bekiabálásokkal zavarta meg a meccset, ezért a játékvezető a kispadról elküldte. Az FT súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszakember az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján visszaesőnek minősül. Király József 2013. november 9-én lejátszott Maglód - RKSK NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen a játékvezetők személyére súlyosan sértő kifejezést használt, ezért a játékvezető a kispadról elküldte. Levonulás közben a játékvezető személyére ismételten súlyosan sértő kifejezést használt.

A mérkőzés lefújása után a Király József a játékvezető öltözőbe ment és ott számon kérte a játékvezetőkön a kispadról történt elküldését, majd kifogásolta a játékvezetői jelentésbe írtakat. Miután a játékvezető nem módosította a jelentésében írtakat, őt két kézzel mellkason lökte, az egyik asszisztenst pedig közepes erősséggel, ököllel, vállon ütötte. Az öltöző elhagyásakor az ajtót a játékvezetőkre csapta, amelynek eredményeképpen az öltöző ablaka kitört. MLSZ eltökélt abban, hogy labdarúgás minden szintjéről száműzze a sportemberhez nem méltó, erőszakos viselkedést, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az ilyen magatartást tanúsító sportszakemberek, játékosok súlyos büntetésben részesüljenek. A sportszakemberekkel szemben is alapvető követelmény, hogy mellőzzék a sportszerűtlen, pláne erőszakos magatartást, mert nem csak a lelátón igaz, hogy a gyűlölet nem pálya!