Gyorsított eljárás bíróverés miatt

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Példás gyorsasággal járt el a Dabasi Rendőrkapitányság a vasárnap történt bíróverések közül az illetékességi körükbe tartozó tatárszentgyörgyi esetben.

 

A hazai csapatban pályára lépő Zs. Eriket a dabasi nyomozók hétfőn este gyanúsítottként ki is hallgatták, gyorsított eljárás során ügyében akár már pénteken bírósági ítélet is születhet.
Mint ismeretes, október 20-án, vasárnap sajnálatos módon három mérkőzés is a játékvezetővel szembeni tettlegesség miatt fejeződött be idő előtt a Pest megyei harmadosztályú felnőtt bajnokságokban.

Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatójának vasárnap éjjel az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleménye alapján a Dabasi Rendőrkapitányság egyik, éppen szolgálaton kívül lévő, a hírekből alapinformációkat szerző nyomozója a Tatárszentgyörgy - Szigetcsép mérkőzésen történtek miatt felettesének jelentette az esetet, majd a kapitányság azonnal eljárást indított. A nyomozók még hétfőn késő délután megkeresték és tanúként kihallgatták a mérkőzés játékvezetőjét, akinek vallomása alapján utána otthonában felkeresték, és súlyos testi sértés megalapozott gyanújával ki is hallgatták a hazai csapat labdarúgóját. Zs. Erik elismerte cselekedetét.

Információink szerint a nyomozás lezárása után vádelemelési javaslattal csütörtökön az ügyészség elé kerülhet az ügy, és péntekre gyorsított eljárással ítélet is születhet súlyos testi sértés vádjában.
Az ügy előrehaladásáról természetesen beszámolunk majd honlapunkon.

Benkő Tamás megyei igazgató kedden beszélt Kiss Istvánnal, a tatárszentgyörgyi klub elnökével ? egyben a felnőtt csapat kapusával, így a tettlegesség egyik szemtanújával -, aki őszinte sajnálatát fejezte ki a történtek miatt mind a sértett játékvezető, mind a megyei labdarúgó-társadalom felé.

Az egyesületi vezető az igazgató kérdésére elmondta, hogy az együttes többi tagja határozottan és egyöntetűen elhatárolódott a vétkes játékostól, akit azonnali hatállyal kizártak maguk közül. A jövőben többé nem csak a klub színeiben, hanem egyéb szabadidős kispályás tornák keretében sem hajlandóak közösséget vállalni vele.

Az igazgató elmondta: példaértékű, amit és amilyen gyorsasággal, hatékonysággal ebben a sajnálatos esetben a dabasi rendőrség nyomozói tettek. A jövőre vonatkozóan Benkő Tamás amondó, a megyei rendőrkapitánysággal és a rendőrség települési egységeivel ennek mintájára kezdeményez ?forró nyomos? együttműködést, hogy az ehhez hasonló súlyos cselekedeteknek mihamarabb megfelelő következményei legyenek, amelyeknek kellő publicitást is kell adni. Mindezeknek együttesen talán visszatartó erejük is lesz a jövőben, amelyek reményei szerint az ilyen súlyos esetek számának csökkenéséhez vezethetnek.

A bajnoki labdarúgó-mérkőzések hatékonyabb, a botrányok megelőzését célzó biztosításának fejlesztése céljával az MLSZ kezdeményezte az országos polgárőr-szövetséggel való együttműködést. Ezt megyei szinten elősegítve a Pest Megyei Igazgatóság az adatgyűjtést megkezdve felmérést készít arról, hogy a megyei településeken működő polgárőr-egyesületek közül melyek segítenek jelenleg is a futballmérkőzések rendezésében.

Az igazgató elmondta azt is: az őszi idényben eddig történt játékvezetői bántalmazások kapcsán is rendőrségi eljárás indul az elkövetőkkel szemben.

 

Hozzászólások