Kiválónak ítélte az UEFA a magyar Convention-beszámolót

2013-08-29 18:36:56
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Frankfurtban tartott három napos kurzust az Európai Labdarúgó Szövetség, ahol a Convention-panelben érintett tagországok képviselői találkoztak.

Az UEFA Convention program fő feladata a játékvezetés egységesítése, a fejlesztések egységes európai bevezetése. A rendszer minden képzést, oktatást tartalmaz, ez biztosítja az egységes gondolkodást, és a bírók megfelelő szakmai színvonalát. Az UEFA Convention Paneljében kapott szerepet az év elejétől dr. Hegyi Péter korábbi FIFA-asszisztens, akit nemrégiben neveztek ki a Csongrád megyei Játékvezető Bizottság elnökének is. A bizottság tagjai volt neves játékvezetők, mint például Angliából Stuart Hackett, Németországból Wilfried Heitmann, Dániából pedig Jörn West Larsen. Kelet-Európából egyedül dr. Hegyi Péter tagja a bizottságnak.

A frankfurti Convention-kurzuson ketten képviselték hazánkat Hanacsek Attila és dr. Hegyi Péter személyében. Egyenként ismertették az országok jelentéseit, a beadott dokumentumokat. Magyarország kiváló értékelést kapott, pozitívan minősítették a változásokat (pl. a profi játékvezetői rendszer, a hat játékvezetős modell bevezetése, talent-mentor program). Európai viszonylatban eredményesnek tartják a toborzás eredményeit, a legnagyobb kihívást a játékvezetők megtartása jelenti. Dr. Hegyi Pétert megbízták a skót és a szlovén Convention-munka felügyeletével. Legközelebb decemberre tervez a frankfurtihoz hasonló összejövetelt az Európai Labdarúgó Szövetség.