focibiro.hu


Mocsári fütyül az eltiltásra

2013-07-04 17:38:10
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


A Blikk információi szerint azután, hogy a május 14-én rendezett Vasas Kubala Akadémia?Fluminense (1-4) utánpótlás-találkozón szerepet kapott a futballmérkőzések elcsalásával vádolt Selmeczi Krisztián (38) és Mocsári Tamás (37), utóbbi már világbajnokságon is közreműködött.

 

Igaz, csak a hazánkban zajló orvosok vébéjén, de mégiscsak furcsa, hogy olyan játékvezető fújja a sípot, akit a nemzetközi szövetség örökre eltiltott.

A budapesti BKV Előre- pályán focizom a kispályás bajnokságban, s meglepődtem, hogy nemzetközi találkozót rendeznek a létesítményben. Azon aztán még inkább, hogy a 9-0-ra végződő Katalónia-Fehéroroszország meccset Mocsári vezette. Rögtön felismertem, ugyanis láttam az újságokban a fotóját, tisztában vagyok vele, mivel vádolják. Tudom, nem hivatalos tornáról van szó, mégis elképesztő, hogy a bundaperre váró spori ott rohangált a pályán - mesélte G. Gábor (32), a Blikk olvasó-riportere, akinek információját a szokásos 10 ezer forinttal honorálja lapunk.

Mocsári és Selmeczi neve két évvel ezelőtt vált hírhedtté, őket az elsők között vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba, mert közreműködtek egy nemzetek közötti felnőtt- (Észtország-Bulgária 2-2, 2011. február 9.) és két U20-as találkozó (Argentína-Chile 3-1, 2010. november 14., Argentína-Bolívia 1-0, 2010. december 18.) elcsalásában. Ezeken társaikkal összesen nyolc büntetőt fújtak be, s arra is volt példa, hogy a 103. percben ítéltek tizenegyest, óriási botrányt okozva.

Megkerestük az orvos-vb szervezőit, de nem kívántak információt adni arraól, miként választották ki a bírókat, és valóban Mocsári vezette a katalánok győzelmével véget ért összecsapást. A pályán dolgozó egyik alkalmazott viszont megerősítette, a bundavádlott spori - aki szintén nem akart nyilatkozni - bizony jelen volt a meccsen.

Forrás: blikk.hu