Teszteltek az NB. III-ra jelölt játékvezetők

2013-05-01 18:13:08
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Tizenkilenc megye és a BLSZ több, mint kétszáz NB III-as játékvezetője és asszisztense tesztelt április utolsó napján a Puskás-stadionban.

A bajnoki átszervezés miatt a következő szezonban átalakul a játékvezetői keretbe sorolás rendszere is. Mivel a 3 csoportosra tervezett NB III-as bajnokság országos irányítás alatt működik nyártól, a játékvezetői és az asszisztensei keretet is ennek megfelelően állítják össze. Április 30-án országos méretű tesztelést tartottak a Puskás-stadion rekortánján - a nagy létszám miatt délelőtt és délután is tartott a fizikai felmérő. Sáfár Sándor szövetségi edző koordinálása mellett előbb a 6x40 méteres távokat teljesítették egyéni indítással, fotocellás méréssel.

 


A játékvezetőknek 6,6, az asszisztenseknek pedig 6,4 másodperc volt a szintidő a sprinteknél. A 10 körös intervall-tesztnél a 150-150 méter futásra 35-35, az 50-50 méter sétára 35-35 másodpercük volt a játékvezetőknek, asszisztenseknél ugyanez a mutató 35-40-nek felelt meg. A teszt eredményességét, a próbálkozók felkészültségét bizonyítja, hogy 99 százalékuknak sikerült. Mindannyian a "Mondj nemet a rasszizmusra!" feliratú rajtszámmal rótták a köröket a rekortánon.