MLSZ lezárta a "Szabó ügyet"

MLSZ JB

2013-04-09 10:42:00
Szabó Zsolt |

Szabó Zsolt - esőben - forrás: ftc.hu
Forrás: ftc.hu - Szabó Zsolt - esőben

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése a Videoton FC hétfőn megjelent közleménye kapcsán ismét az együttműködés, a partnerség fontosságára hívja fel a labdarúgásban dolgozók figyelmét.

A labdarúgó-szövetség még a Videoton FC által jelzett fegyelmi beadvány beérkezte előtt leszögezi, Szabó Zsolt játékvezető remek, de nehéz mérkőzésen végezte munkáját, a Diósgyőri VTK-Videoton FC bajnokin. A klub által említett szituáció is - játékvezetői szempontból - roppant nehezen kezelhető.

 


A szabálytalanság után kialakuló csetepaté miatt a játékvezető a rendteremtés szándékával állt a dulakodó játékosok közé azért, hogy megelőzzön bármilyen nagyobb incidenst, egy esetleges durvaságot. A futballpályákon nem először alakul ki hasonló helyzet, és az sem szokatlan, hogy ilyenkor a játékvezető kerül az események középpontjába. Ebben a pillanatban Szabó Zsolt nem minden játékostól kapott támogatást, a rend fönntartása és megteremtése pedig nem csak a játékvezetők, hanem elsősorban a labdarúgók feladata. Az incidens során Szabó Zsolt valóban távol tartotta karjával a mellette álló, nála jóval magasabb Juhász Rolandot, ám e mozdulat semmilyen értelemben nem nevezhető fojtogatásnak.Az MLSZ megítélése szerint a Videoton FC közleménye azért sem célravezető, mert amennyiben az ügyet tisztázni kívánja, akkor arról nem a szövetséget, hanem játékosát kellett volna megkérdeznie. Az MLSZ - a maga részéről - megkérdezte Szabó Zsoltot, aki az eset után azonnal jelezte, miközben eltolta karjával az indulatos játékost, valóban hozzáért a Videoton FC védőjéhez, de mindenképpen távol akarta tartani őt a dulakodástól, már csak azért is, mert már rendelkezett sárga lappal. A játékvezetőnek feladata az is, hogy elejét vegye egy esetleges újabb figyelmeztetést érő incidensnek.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség ezzel a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet azzal, hogy kéri a futballistákat, edzőket, sportvezetőket a hangulatkeltés helyett a sportszerűség, és a partneri viselkedés vezérelje cselekedeteiket, mert ez szolgálja a magyar futball fölemelkedését, nem az ehhez hasonló ügyek értelmetlen felnagyítása. Azok ugyanis rombolják azt.
Hozzászólások: