Elit játékvezetői nap

2013-04-06 18:28:49
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Az időjárás viszontagságai miatt kétszeri halasztás után április elején rendezték meg az elit játékvezetői napot a Puskás-stadionban.

 

A délelőtt folyamán az országos játékvezetői és asszisztensi keret tagjai fizikai felmérőt tettek a rekortánon, amelyre Sáfár Sándor instrukciói alapján készültek fel. A fegyelmezetten kivitelezett lebonyolítás során külön szintidőt teljesítettek a FIFA-kerettagok, az NB I-es és NB II-es játékvezetők, illetve asszisztensek.

 

Délután az elit játékvezetői nap a Syma-csarnok helyiségeiben folytatódott. Hanacsek Attila JB-alelnök megnyitója után Puhl Sándor JB-alelnök és Ábrahám Attila NB I-es ellenőr tartottak előadást. A tavaszi szezon mérkőzésein tapasztalt hibákat alaposan kielemezték, hogy okulva azokból, a tanulságokat levonva törekedjenek a még hatékonyabb szabályalkalmazásra.

 


Az országos ellenőri keret tagjai is részt vettek abban a programban, mely keretében Kovács Péter, az MLSZ biztonságtechnikai igazgató-helyettese a rasszizmus elleni harcra hívta fel részletesen a figyelmet. Közölte, hogy e hónaptól a labdarúgó szövetség az első és a másodosztályban bevezeti az UEFA háromlépcsős (megszakítás, felfüggesztés, beszüntetés) gyakorlatát.