Kassai és Vad II: feloldozva!

Kassai Viktor

2013-03-15 17:54:05
Kassai Viktor | Vad István |

Kassai Viktor - Ferencváros-PMFC sétál - forrás: pmfc.hu
Forrás: pmfc.hu - Kassai Viktor - Ferencváros-PMFC sétál

Az Eb-n hibázó játékvezetők újra európai topbírók, és határozottan állítjuk: Kassai Messi második Milan elleni góljánál sem hibázott.

Bizony, Kassai Viktor újra a régi! Sokan aggódtak azért, hogy a 2012-es Eb-n, az Ukrajna?Anglia csoportmeccsen nagyot hibázó - pontosabban gólbírójára, Vad II Istvánra tévesen hallgató - Kassai egész pályafutása veszélybe kerülhet az akkor meg nem adott gól miatt, és bár az eset után hirtelen véget ért számára az Európa-bajnokság és egy ideig jegelte az UEFA, a korábban vb-elődöntőt és BL-döntőt is vezető honfitársunk újra komoly meccseket kap, és a hozzá méltó kihívások elé nézhet. Az őszi, kevésbé fajsúlyos találkozók után a héten még a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők egyik csúcsmeccsét, a Barcelona-Milant vezette a Nou Campban, március 26-án pedig már a roppant presztízsű és nagy téttel is bíró Franciaország?Spanyolország vb-selejtezőt, ahol Erős Gábor, Ring György és Bognár Tamás lesznek a segítői. Immár rendszeresen számítanak rá újra a legfontosabb meccseken is.

 Kassaihoz hasonlóan az Eb-n valósággal elátkozott és internetes mémmé is vált Vad II István is láthatóan túl van pályafutása mélypontján. Az ukránok kárára tévedő gólbíró az ősztől folyamatosan szerepet kap játékvezetőként az Európa-ligában, vezetett meccset Mariborban, később a címvédő Atlético Madridnak, legutóbb pedig az Anzsi Mahacskala-Newcastle meccset vezette az EL-ben. Ráadásul a Magyar Labdarúgás Fórumán hazánkban előadást tartó legendás olasz bíró, Pierluigi Collina is megvédte őt az Eb-n elkövetett hiba miatt. Március 26-án ő is vb-selejtezőt vezet, és nem is kapott könnyű feladatot, Szerbiában kell dirigálni a szerb-skót meccsen, ahol Albert István, Tóth Vencel és Szabó Sándor segítik a munkáját.

 Visszatérve Kassai legutóbbi meccsére, a Barcelona-Milan BL-nyolcaddöntőre: a 4?0-s katalán győzelemmel végződött csata után az angol média az ITV csatorna felvétele alapján megvádolta Kassait azzal, hogy Lionel Messi második gólja előtt nem vette észre, az argentin zseni lesen kapta a labdát Andrés Iniestától.Mi azonban az angolokkal és a spanyolokkal ellentétben határozottan állítjuk: megtévesztő a bizonyíték, a kimerevített kép, amelyen leshelyzetben állva láthatjuk Messit, nem Iniesta passzának pillanatában készült, csupán a labdavezetés közben. Az alábbi felvételen 1:35-nél és 2:55-nél is tisztán látszik, hogy a passz pillanatában Messi már visszalépett a védők vonala mögé. A Barca-Milant igazán remekül vezető Kassainak ugyan nincs erre szüksége, de mi ezúttal feloldozzuk az Eb-n elkövetett hibája után és felmentjük a Barca-meccsen ellene - és Erős Gábor partjelző ellen, akinek az oldalán történt az eset - megfogalmazott vádak alól.

 
Hozzászólások: