Rajta készen

2013-02-22 13:38:16
Rovat: Oktatás |
Megye:


Az országos játékvezetői és asszisztensi keret tagjai kellőképpen ráhangolódtak a tavaszi szezonra. Az elit játékvezetői és asszisztensi keret tagjai januárban töltöttek el egy hasznos hetet Antalyában, az NB II-es kerethez tartozók pedig az MLSZ bázisán, Telkiben vettek részt kétnapos kurzuson. Puhl Sándor és Hanacsek Attila MLSZ JB-alelnökök tájékoztatóját követően a játékvezetők elméleti teszten adtak számot felkészültségükről. Miután egyénenként értékelték az őszi teljesítményüket, következtek a szakmai előadások.Puhl Sándor a játékosok testi épségének védelméről, Hanacsek Attila a büntetőterület felügyeletéről és a szabadrúgások menedzseléséről, szólt, majd dr. Hegyi Péter koordinálásával angol nyelvi felmérő szerepelt a programban.

A második napon Juhos Attila a szimulálásról alkotott véleményét osztotta meg a hallgatósággal, Tóth Vencel a nyilvánvaló gólhelyzetek témakörét járta körül, Székely Ferenc a játékvezetők és az asszisztensek együttműködéséről, a büntetőterület közös felügyeletéről osztotta meg gondolatait, Arany Tamás a kezezések helyes elbírálására hívta fel a hallgatóság figyelmét, Sáfár Sándor pedig a fizikai felkészülés rövid és hosszútávú adaptációiról beszélt, illetőleg táplálkozási tanácsokkal szolgált.

Akik nem voltak jelen a Magyar Labdarúgó Játékvezetők bálján, azok számára ezen a rendezvényen adták át az elismeréseket, a tárgyjutalmakat. A törökországi és a telki tábor tapasztalatai alapján elmondható, hogy az országos játékvezetői és asszisztensi keret tagjai sikeresen felkészültek a tavaszi szezonra.