Alapítványi kérdések - pénzügyi Fair-play

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Két évvel ezelőtti integrációt követően az igazgatóságok és az MLSZ sem foglalkozott még az alapítványi kérdésekkel, így néhány megyében függőbe vannak bizonyos kérdések.

Baranya megyében például három kuratóriumi tag őrködik az alapítványi pénzek fölött, amire a játékvezetőknek nincs semmi rálátásuk. Bizonytalan a támogatási pénzek sorsa. Sokan a tagok közül még azt sem tudják, hogy a befizetett tagdíjukat mire költik, mennyi pénz van az alapítványban és mennyi támogatás érkezik be egy évben, hiszen az elmúlt 3 évben egy szó sem esett az alapítványról.



Kérdésként merülhet fel továbbá az is, hogy a játékvezetőkért alapított alapítványban mit keres kuratóriumi elnöknek R. Anett, aki a Ferencvárost annak idején kizárta az NB. I-ből.



A feltett kérdésekre sajnos a bizottság elnöke nem tud, vagy nem akar válaszolni, míg az igazgatóság érdemi információval nem rendelkezik.

 


Információk szerint más megyében is felmerültek már ezek a kérdések, de érdemi választ a játékvezetők nem kaptak. 2012. tavaszán Puhl Sándor már egyszer felvetette, hogy rendezni kell a megyei alapítványok jogállását és pénzügyeit. Sajnos a rendezés 2013-ra marad.

 

Hozzászólások