Hasznos továbbképzés az ellenőröknek

2012-08-07 08:28:29
Rovat: Oktatás |
Megye:


Nem pusztán az országos keret tagjai, a megyei kereteket alkotók számára rendeztek bajnokság előtti összetartást, az ellenőrök számára is tartottak egynapos fejtágítót augusztus 4-én.

Az országos edzőtábornak optimális helyszínéül szolgáló Airport Hotel adott otthont az egynapos ellenőri programnak. A vecsési találkozóra hivatalos volt minden megye ellenőre az NB III-tól az alsóbb osztályokig bezárólag. Tóth Vencel, az MLSZ JB elnökségi tagja előző este még az Eger-Siófok élvonalbeli derbi ellenőre volt, majd a gyakorlatot elméletre váltotta. Ismertette az elvárásokat a népes hallgatósággal, aztán Székely Ferenc, a japán-koreai világbajnokságon is közreműködő, jelenleg a PMLSZ JB elnökeként és országos ellenőrként regnáló sportember az asszisztensek értékelési szempontjait taglalta.

Hanacsek Attilát mint új MLSZ JB alelnököt mutatták be, aki másfélórás expozéjában részletesen taglalta a szabálymódosításokat, az értékelési elveket. Puhl Sándor, a MLSZ JB alelnöke kitért arra, hogy az ellenőrök egy családot alkotnak a játékvezetőkkel, nem a hibák keresése a cél, hanem a jobbító szándék. Az NB I-ből már eltelt két forduló, a következő hét végén a Magyar Kupa országos főtábláján rendeznek meccseket, rá egy hétre indul az NB II, aztán az alsóbb osztályú bajnokságokban is elindul a pontvadászat. A játékvezetők és az asszisztensek után immár az ellenőrök is teljes mértékben ráhangolódtak az új idényre.