Megszólalt Kassai

Kassai Viktor

2012-06-21 17:46:43
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - interjú - forrás: fft.hu
Forrás: fft.hu - Kassai Viktor - interjú

Kassai Viktor, az Európa-bajnokság magyar játékvezetői csapatának vezetője hazaérkezését követően az mlsz.hu-nak elmondta, a mérkőzés után azonnal kielemezték a szituációt, és rögtön látták, nagy hibát követtek el. A sípmester hozzátette, azért is kegyetlen hivatás az övék, mert akár egyetlen téves ítélet végzetes lehet. Kassai biztos benne, hogy a stáb minden tagja erőt merít majd a történtekből.

Mint ismert, Kassai Viktor és csapata számára sajnos befejeződött az Eb, miután a magyar játékvezetői ötös súlyos hibát vétett az angol és az ukrán válogatott egymás elleni összecsapásán. A hazatért sípmester az mlsz.hu-nak vázolta érzéseit a történtekkel kapcsolatban:

 

A mérkőzés után végignéztük, kielemeztük a szituációt, és rögtön láttuk, hogy hibáztunk. Megpróbáltuk megkeresni az okokat, de az UEFA előírása szerint, a játékvezető saját döntéseit a nyilvánosság előtt nem kommentálhatja, nem értékelheti. Azért is kegyetlen hivatás a miénk, mert teljesen mindegy, hogy százkilencvenkilenc jó döntést hoz a játékvezetői csapat a mérkőzésen, mert akár egyetlen téves ítélet végzetes lehet a teljesítményünk megítélésében. Minden játékvezetőnek a játéktéren kell az élő szituációt megítélnie, másodpercek tört része alatt, ahol centiméterekről kell dönteni, visszajátszás és különböző kameraállások képének ismerete nélkül - nyilatkozta a sporttárs, majd arra is kitért, hogyan tovább.

 

2007 óta minden évben voltak rangos megbízatásaink; ifjúsági U20-as vb, a 2008-as olimpiai döntő Pekingben, U17-es vb elődöntő, a 2010-es dél-afrikai vb elődöntője, a tavalyi BL-döntő, és az idei Eb olasz-spanyol rangadója. Ezen eredményeink alapján sikerült nevet szereznünk a nemzetközi labdarúgásban, de természetesen az elvárás is nagyobb velünk szemben. Csakúgy, mint a labdarúgóknál, a mi szakmánkban is vannak vereségek. Rendkívül csalódottak vagyunk, érzékenyen érintett minket a hiba. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a sikereket is csapatban értük el, és a felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk. Azért is viseljük nehezen a történteket, mert tudjuk, hogy nagyon sokan bíztak bennünk. Ami történt, azt nem tudjuk megváltoztatni. Téves ítéletünk miatt haza kellett jönnünk, és el kell fogadnunk, hogy számunkra korábban ért véget az Eb, mint azt terveztük, hiszen nagyot hibáztunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy a csapatom minden tagja erőt fog meríteni ebből a kudarcból, és a következő szezonban ismét bizonyítani tudjuk, hogy a világ élvonalában van a helyünk - tekintett előre Kassai.
Hozzászólások: