Farkaséknál ritka a közös ebéd

kamera - forrás: Forrás: - kamera.

Farkas Tibor az NB II-es játékvezetői keret tagja. Farkas Tibor volt válogatott labdarúgó, a Honvéd utánpótláscsapatának edzője. Farkas Ádám a másodosztályú Eger házi gólkirálya. Nem csak az a közös bennük, hogy a futball családjához tartoznak...


Nálunk még anyu is ért a labdarúgáshoz. De azért persze nem minden a foci körül forog. Bár el kell ismerni, hogy a közös vasárnapi ebédek ritkák - jegyezte meg Farkas Tibor, aki  - hogy teljes legyen a sportos kép - a XII. kerületi önkormányzat sportcsoportjának a vezetője.

 

Egyébként soha nem erőltették otthon, hogy a labdarúgás rögös ösvényén induljak el. Amikor apu "feljött" a Vasashoz, a pályán lakott egy faházban, ami a pályarekonstrukció óta már nincs meg. Itt éltem első hónapjaimat, és ányuval mindig jártunk a meccseire. Ha egy gyerek a pálya mellett nő fel, mondhatjuk, törvényszerű, hogy magával ragadja a játék.

 

Az egyetem alatt választanom kellett a foci és a tanulás között. Én a tanulást választottam. Apu - hogy mentse a menthetőt - elém rakott egy Nemzeti Sportot, amiben ez állt: játékvezetői tanfolyam indul. Hogy megnyugodjon a lelke, elmentem. Hálás vagyok neki ezért! Jól érzem magam ebben a családban, nagyon sok remek embert ismertem meg. Semmi előnyt nem jelentett édesapám ismertsége, teljesen más ez világ, hiába labdarúgás mindkettő.

 

- Szépen végig jártam a ranglétrát. Nagyjából kétévente ugrottam egy osztályt. Hét és fél évvel a vizsgám után kerültem az országos keretbe. Vezettem két Budapest Kupa-döntőt, egy Magyar Kupa-nyolcaddöntőt, NB I-es csapatoknak fújtam a sípot a Ligakupában. Volt két NB II-es tévésmeccsem (az egyik 7 ezer néző előtt), de Diósgyőrben is élmény volt vezetni kétezer fanatikus előtt egy helyi rangadót a Kazincbarcika ellen. Az ilyen mérkőzések engem is jobban feldobnak.
Sajátságos helyzet a küldők szempontjából is, hogy azonos osztályban szerepel a futballista testvérével.

 

A nyáron mindenki Ádámot szerette volna leigazolni, mert az humánusabb, mint rólam leiratkozni... A küldők most inkább a Nyugati csoport felé irányítanak, de egy-egy keleti meccs is becsúszik, figyelve hogy a fair play ne sérüljön. Barátságos meccsen vezettem már neki, így tisztelem a kollégákat, akik neki fújnak... - jegyezte meg hamiskás mosoly kíséretében az ambíciózus játékvezető.

 

 

Hozzászólások