Akadémiai edzőtábor Siófokon

2011-11-16 17:26:21
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


A hallgatók útja ezúttal a Balaton partjára vezetett, itt rendezték meg november 11-13. között az idei szezon második összetartását.

 

Arany Tamás szavai nyitották az edzőtábort, a program a szokásosnak megfelelően sűrű volt: szakmai előadások, csoportos foglalkozások, edzések és közös megbeszélések.

Mindhárom nap volt természetesen futás: pénteken egy közeli focipálya szolgáltatott helyszínt, a hétvégi tréningeket pedig a Balaton partján vezényelteStamler Péter. Szombaton röpke 30 perces kocogás közben ismerkedhettünk a nyugalomba vonuló balatoni tájjal ? a part mentén futva.
Péntek este közös meccsnézés szerepelt a menetrendben: előbb mindenki számára kötelező volt aMagyarország?Liechtensteinbarátságos mérkőzés megtekintése, majd a többség a Törökország - Horvátország Eb-pótselejtezősorán a tévé előtt folytatta a beszélgetést.


Már az utazás előtt megkezdődött az akadémiai program, hiszen házi feladat volt az egy héttel korábbi Videoton?Újpest NB I-es mérkőzés megtekintése. Nyolc különböző szempont alapján kellett elemezni a látottakat. A táborban aztán a mérkőzés játékvezetőjével,
Fábián Mihállyalés az ellenőrrel,Ring Jánossalközösen értékeltük a bajnoki tapasztalatait, természetesen videófelvétellel alátámasztva az elhangzottakat.

Előadást tartott
Németh Ádám élvonalbeli játékvezető a CORE-program svájci edzőtáboráról, valamint a közelmúlt nemzetközi meccseiről. Többek között az Atletico Madrid?Udinese EL-összecsapásról, ahol ő is aVad II Istvánirányította csapat tagja volt.

Szombaton
Vámos TiborFIFA-asszisztens tartott élménybeszámolót, és hogy a szakmai rész sem szenvedjen csorbát, a lesszituációk megítélése is szóba került.

Ring Jánosismét remek feladatokkal, videóteszttel segítette elő szakmai fejlődésünket. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét továbbra isKarakó Ferenc és Szilágyi Norbertképviselte a 31 fős mezőnyben.

Legközelebb februárban találkozunk hasonló jellegű összetartás keretében.