Országos edzőtáborról

2011-02-11 19:26:35
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Az élvonalbeli keret törökországi, majd az utánpótlás dunavarsányi edzőtábora után a hétvégén Telkiben tartanak továbbképzést az NB II-es férfi-, az NB I-es női játékvezetőknek, az országos asszisztenseknek, valamint az ellenőri keretnek.

 

A kétnapos összejövetelen az előző szezon értékelése mellett számos szakmai előadáson vesznek részt a táborozók. A csoportos foglalkozásokon a keretek és az ellenőrök is megbeszélhetik az előző szezon vitatott jeleneteit, majd együtt értékelik ki azokat. Az MLSZ Játékvezető Bizottsága arra törekszik, hogy a lehető legegységesebb legyen a kérdéses szituációk megítélése, amiben az UEFA oktatófilmjei is nagy segítséget nyújtanak. A törökországi táborban rendkívül hasznosak voltak ezek a foglalkozások, ez bizonyára nem lesz másképp Telkiben sem.

 

A résztvevők elméleti teszt keretén belül mutathatják be felkészültségüket, az asszisztensek pedig videós gyakorlaton elemezhetik ténykedésüket. A sporttársak hasznos tanácsokat kapnak a mérkőzés előtti és utáni teendőkről, a rendezéssel kapcsolatos feladatokról, majd konzultációk keretén belül megvitathatják ezeket. A síp-és zászlómesterek edzéseken is részt vesznek, szakemberek segítségével tanácsokat kapnak a bemelegítés rendjéről, a megfelelő edzésmódszerekről, a szezon közbeni felkészülésről.

 


A telki tábor után elmondhatjuk, hogy valamennyi játékvezető, asszisztens és ellenőr komoly képzést kapott a felkészülés során, s ezek az összejövetelek nagyban hozzájárulhatnak a hamarosan kezdődő tavaszi szezon sikeres lebonyolításához.