Jól sikerült az edzőtábor

2011-02-02 17:13:32
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Az elmúlt hét végén érkeztek haza több mint egy hetes külföldi edzőtáborozásukból az élvonalbeli játékvezetők és asszisztensek. A felkészítésen az a 20 játékvezető és 20 asszisztens vett részt, akikkel az MLSZ JB az élvonalbeli találkozók vezetése során számol.

 

 

Az Antalya mellett található Topkapi Hotel és létesítményei, a helyi sportpályák ideális feltételeket biztosítottak a játékvezetők felkészüléshez. A napi két kemény edzés (15-16 km futás) mellett több mint száz hazai és nemzetközi meccsszituáció elemzése is szerepelt a programban, a fő cél az egységesebb szabályalkalmazás kialakítása volt. Három napot a táborban tartózkodott Jaap Uilenberg, az UEFA Játékvezető Bizottságának tagja, aki öt szakmai, vitaindító előadáson mutatta be a nyári dél-afrikai vb tanulságait, valamint a tavaszi szezonban az UEFA-rendezvényeken működő játékvezetőkkel szembeni szakmai elvárásokat. Mindezt angol nyelven, tolmácsolás nélkül tehette, az esti szabadidőben pedig hasznos beszélgetéseket folytatott a FIFA-keret tagjaival.

 

Az elméleti angol nyelvű teszt mellett az asszisztensek a gyakorlatban 497 leshelyzetet bíráltak el a játéktéren, majd számítógépen elemezhették döntésük helyességét. Az MLSZ JB azt tervezi, hogy még a bajnokság beindítása előtt megbeszéli az edzőkkel, sportvezetőkkel az elmúlt időszak játékvezetési tapasztalatait, és tájékoztatást ad a szabályalkalmazás legaktuálisabb elvárásairól.

 


A felkészítő munka tovább folytatódik. Az országos keret további tagjai (50 fő), valamint az ellenőri keret (37 fő) február 12-13-án Telkiben ismerkednek meg a tavaszi szezon elvárásaival. Ezt megelőzően a központi utánpótlás-képzésben résztvevő játékvezetők és asszisztensek (31 fő) február 3-6. között Dunavarsányban edzőtáboroznak, ahol számot adhatnak jelenlegi felkészültségükről, és elismert előadók segítségével fejleszthetik szakmai ismereteiket.