Ismét Törökországban a játékvezetők

2011-01-20 14:51:24
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Ahogy ez a legtöbb európai országban megszokott, a játékvezetők a mostoha időjárást kijátszva ideálisabb éghajlati körülményeket keresnek a tavaszi szezonra való eredményes felkészülésre. A magyar bírói kar már harmadik alkalommal utazik Törökországba, ahol egy hétig kiváló körülmények között készülhet a tavaszi szezonra.

 


Ezúttal 20-20 játékvezető és asszisztens vesz részt a felkészítésen. Az asszisztensek például öt - különböző típusú, a FIFA által preferált - elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek. Az elmúlt években egyetlen továbbképzésről sem kellett hazautaznia magyar játékvezetőnek (több országból volt rá precedens), azért mert nem teljesítette a fizikai, vagy elméleti követelményeket.

 

Az előadásokra a szakmai stáb az őszi szezonból több mint 150 videó klipet vágott össze, a továbbképzés alapgondolata a nemzetközi gyakorlatot is figyelembe véve: "következetesebb szabályalkalmazás a hazai mérkőzéseken".

 Az UEFA örömmel veszi, hogy a nemzeti szövetségek is igyekeznek jól felkészíteni FIFA-játékvezetőiket a várható nemzetközi feladatokra. Az edzőtábor szakmai munkáját segíti az UEFA Játékvezető Bizottság elismert és meghatározó tagjának, Jaap Uilenbergnek jelenléte, aki több előadással is segíti a résztvevők munkáját.