Befejeződött az első akadémiai edzőtábor

2010-11-15 09:47:06
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az elmúlt héten új időszámítás kezdődött a hazai utánpótlás játékvezető-képzés terén. A közel kéthónapos kiválasztást követően 24 játékvezető és 10 asszisztens kapott meghívót a november 11-14. között Dunavarsányban megrendezett edzőtáborozásra. A program változatossága, zsúfoltsága (reggel 7.30-tól 22.00 óráig) jelentős kihívást jelentett a résztvevők számára.


Az edzőtábort Vágner László a Játékvezető bizottság elnöke nyitotta meg. Az első két nap az UEFA hasonló kurzusának bemutatásán túl - melyet a Svájcban járt Farkas Ádám és Berettyán Péter tartott ? Szabó Zsolt és Fábián Mihály látványos előadáson mutatta be a legfontosabb szabályalkalmazásokat. A számtalan DVD-felvétel jelentős vitaanyagot szolgáltatott a csoportos foglalkozásokhoz.

Szombat délelőtt az előző napi Győri ETO- Fehérvár FC mérkőzés szakmai megbeszélése szerepelt a programban, melyet Huták Antal, az ellenőrző bizottság vezetője dolgozott fel a fiatalok aktív bevonásával.

 

Délután valamennyi játékvezető a pályán bizonyíthatta képességeit, hiszen a fővárosban és környékén 22 mérkőzésen működtek közre "erős ellenőri felügyelet" alatt, majd este mindenki megírhatta teljesítménye önellenőrzését.

 

A záró napon nemzeti instruktoraink - Ring János és Székely Ferenc - DVD elemzést tartottak két találkozóról, szembesítve az érintetteket döntéseik helyességével, de a többi találkozó legfontosabb következtetéseit is megismerhették a játékvezetők. Az összevonás alatti három "mintaedzés" jó segítséget jelentett az otthoni egyéni felkészülésekhez.

 A következő összevonásra február elején kerül majd sor, de addig is állandó kontroll alatt lesznek a fiatalok.