Akadémiáról írt az mlsz.hu

2010-11-03 18:46:36
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Az MLSZ játékvezető bizottsága ez év közepén döntött a játékvezetői utánpótlásképzés átalakításáról. Az augusztusban kiírt követelmények alapján 138 fő jelentkezett a maximum 40 fővel induló képzésre. A több lépcsőben végrehajtott válogatás eredményeként az MLSZ JB három csoportban, összesen 34 fő meghívását támogatta az első évre. A válogatás során a legtöbben a fizikai- és elméleti vizsgákon, valamint a gyakorlati felmérésen (mérkőzésvezetésen) nem tudták teljesíteni az előírt szinteket.


A 2010. november 11-14. között Dunavarsányban induló kurzuson a 22-27 év közötti egyetemre, főiskolára járó fiatalok vannak többségben. A következő év nyaráig öt alkalommal tartandó négy-négy napos összevonásokon elismert hazai és nemzetközi játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök oktatják majd a fiatalokat, akik valamennyi alkalommal NB II-es és NB III-as mérkőzéseket vezetnek, melyek részletes kiértékelése a DVD-felvételek felhasználásával történik.

 

A képzés teljes költségeit az elnyert UEFA Játékvezető Konvencióból kapott támogatás fedezi.

 A játékvezetők irányítói az várják a strukturális és szakmai átalakítástól, hogy 2-4 éven belül - számos új arc megjelenésével - még tovább javul a játékvezetés színvonala, hazai és nemzetközi megítélése. A most be nem kerültek is felvételt nyernek az országos nyilvántartásba, és a megyéken keresztül - anyagi támogatást is nyújtva - kapnak segítséget szakmai fejlődésükhöz.