Sajtóhír: Kassai beperelte Liptákot

Botrány

2017-11-24 12:14:07
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - Lipták - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Kassai Viktor - Lipták

A klub haladéktalanul arra kérte az MLSZ-t, hogy a játékvezető semmilyen formában ne működhessen közre a DVTK mérkőzésein.

A DVTK haladéktalanul az MLSZ-hez fordul azzal a kéréssel, hogy a DVTK csapatkapitányával, Lipták Zoltánnal perben álló Kassai Viktor ne működjön közre sem játékvezetőként, sem más hivatalos személyként a DVTK labdarúgó mérkőzésein – írja a klub hivatalos közleményében.

 

A DVTK vezetése azért döntött így, mert Kassai Viktor játékvezető peres eljárást indított Lipták Zoltán ellen. Az ügy előzménye, hogy a 2017. április 29-i Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a DVTK csapatkapitányát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól.

 

A fegyelmi eljárásban akkor felvetődött, hogy a játékvezető rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, ma már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára (Patrick Mevoungou – a szerk.) vonatkozóan.

 

A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét.

 

A DVTK addig is kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a peres eljárás ideje alatt a Kassai Viktor ne működjön közre semmilyen funkcióban – játékvezetőként, asszisztensként, vagy bármilyen hivatalos személyként – a DVTK mérkőzésein, mert az sértené a versenysemlegesség elvét.

 


A csakfoci.hu az üggyel kapcsolatban szerette volna megszólaltatni Lipták Zoltánt, de mivel folyamatban lévő peres ügyről van szó, így a játékos nem nyilatkozhatott az eset kapcsán.
Hozzászólások: