Nyílt napot tartottak Tatán a játékvezetők

2010-07-17 06:02:21
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Ezekben a napokban Tatán tart edzőtábort az MLSZ Játékvezető Bizottsága, ennek keretében pénteken a média képviselői számára nyílt napot rendezett a testület. A kora délutántól kora estig tartó programok során terítékre került az edzők, a játékosok és a játékvezetők kapcsolata, valamint szó esett a média és a játékvezetők viszonyáról is.

 

 

Az előadások során a hazai edzői kar tagjai osztották meg észrevételeiket a játékvezetőkkel a hazai bíráskodás problémáiról, a témában felszólalt többek között Garami József, Pintér Attila, Véber György és Bognár György is. Az eszmecsere végén Vágner László, a játékvezető bizottság elnöke kért szót, és elmondta: sok hasznos észrevétel elhangzott a délután során, s a következő két napban kollégáival alaposan kivesézik a hallottakat, így például kiemelt hangsúlyt kap a negyedik játékvezetők szerepe, akik a vezetőedzők részéről több építő jellegű kritikát is kaptak a nap során.

 

 

A nyílt nap végén Kassai Viktor a világbajnokságon átélt élményeit osztotta meg kollégáival, s volt is miről mesélnie: a tornán négy mérkőzést - köztük a spanyol-német elődöntőt - vezetett, a vb egyik legjobb bírói teljesítményét nyújtva.