Remekül áll a pályázat

MLSZ JB

2006-12-11 09:17:34

UEFA - kék mez - forrás:
Forrás: - UEFA - kék mez

Vágner László, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke és Piller Sándor, a Játékvezetői Convention magyarországi koordinátora az UEFA meghívására december 4. és 6. között Nyonban tartózkodott, ahol kilenc ország JB-vezetőinek társaságában egyeztették az európai szövetség követelményrendszerét, valamint az eddig elvégzett munkát.

 

A szervezés és az ellenőrzés területén gyakorlatilag már most megfelelünk az elvárásoknak.
A beindított Talent és mentor program, valamint a különböző szintű oktatások, játékvezető-képzések jól haladnak, e területek teljes hatékonyságához elsősorban a pénzügyi támogatás hiányzik, a játékvezetők toborzása pedig jelenleg is nagy erőkkel folyik.

Az UEFA illetékes vezetői is úgy látják, hogy a magyar pályázat az előírások teljesítésében minden tekintetben több mint időarányosan áll.

A következő lépésként, december végéig az élvonalbeli játékvezetők képzésének további megerősítésére, majd januárban a Talent és mentor program országos rendszerének kidolgozására kell írásos anyagot terjeszteni az UEFA elé.

 A legfontosabb lépés március végén várható, amikor hazánkba érkezik az a bizottság, amely javaslatot tesz a támogatás odaítélésére.A jelenlegi állás alapján óriási az esély arra, hogy Kisteleki István, az MLSZ elnöke, valamint az UEFA vezetői június végén aláírják azt a megállapodást, amely 200 ezer svájci frankos támogatást, valamint 2012-ig évente további 100-100 ezer frankot jelent.
 
Hozzászólások: