Megkezdődött a FIFA és az UEFA közös budapesti rendezvénye

2010-05-26 08:00:06
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Ahogy azt korábban is jeleztük, május 24. és június 2. között hazánk ad otthont a játékvezetők felkészítésével foglalkozó európai szakemberek továbbképzésének. Két csoportban Európa 27 tagállamából érkeznek Budapestre nemzeti instruktorok, oktatók és fizikai felkészítéssel foglalkozó edzők.

A résztvevők olyan - a FIFA és UEFA játékvezetésében meghatározó szerepet játszó - előadókkal találkozhatnak a rendezvényen, mint Fernando Tresaco, Hugh Dallas, Steve Bennett, Valentin Ivanov, vagy Vlado Sajn. A rendezvény irányítója az UEFA részéről Chris Wild, a továbbképzésen hazánkat Ring János, Székely Ferenc, Tompos Zoltán és Stamler Péter képviseli. A következő napok programjaira a Ramada Plaza Hotelben, a Budapest Honvéd Atlétika pályáján és az Illovszky-stadionban kerül sor.

 

Vágner László, az MLSZ játékvezető bizottságának elnöke hétfőn baráti vacsorán látta vendégül a vezetőket, az összejövetelen FIFA-játékvezetőink is találkozhattak a vendégekkel. A magyar játékvezetés történetének egyik legjelentősebb eseményét kedden délután Nemes Ferenc, az MLSZ-t irányító alelnök nyitotta meg, aki köszöntőjében beszélt a magyar játékvezetés tradícióiról, nemzetközi sikereiről és természetesen vb-részvételünkről is. A megnyitón jelen volt Dunai Antal, az MLSZ alelnöke is.

 


A FIFA és UEFA jelenlévő vezetői szerdán megtekintik a Magyar Kupa döntőjét, szombaton pedig valamennyi résztvevő jelen lesz a Magyarország - Németország találkozón.