Érdekes eset Budaörsön!

2010-03-30 09:04:04
Rovat: Oktatás | Oktatás |
Megye:
Játékvezetők: Szőts Gergely | Szőts Gergely |


Érdekes eset történt hétvégén a Budaörs SC - Barcs SC NB. II-es mérkőzésen. Arról el lehet vitatkozni, hogy a 11 sárgalap és az 1 piros mennyire sok egy mérkőzésen, de ezzel most ne foglalkozzunk! Mi van azonban a termónadrág kérdéssel?

A szabályok szerint nem viselhetnek a nadrágtól eltérő termónadrágot a játékosok.

Szabálysértések - büntetések:
Ennek a szabálynak bármilyen megsértése esetén:
- nem kell megállítani a játékot; a játékvezető utasítása a vétkes játékost a játéktér elhagyására, felszerelésének rendbehozatalára. A játékos akkor hagyja el a játékteret, amikor a labda a legkőzelebb játékon kívülre kerül, hacsak addigra nem hozta rendbe a felszerelését;
- szerelés rendbehozatala céljából a játéktérről leküldőtt játékos a játékvezető engedélye nélkül nem jőhet vissza
- a játékvezető ellenőrzi, hogy a játékos felszerelése rendben van-e, mielőtt megengedi, hogy visszatérjen a játéktérre;
- a játékos csak akkor engedhető vissza a játéktérre, amikor a labda játékon kívül van.
Ha egy játékos, akinek e szabály megsértése miatt kellett elhagynia játékteret, belép a játéktérre a játékvezető engedélye nélkül, sárga kártya felmutatásával figyelmeztetni kell.

Azonban azon el kell gondolkodni, hogy mérkőzés előtt a játékvezető asszisztensek hogy ellenőrizték a játékosok felszerelését?


NB2.hu a következőképpen publikálta az esetet:

Budaörsi Szőts show:
Egy-egyes döntetlennel végződött a Budaörs SC - Barcsi SC találkozó, amely mérkőzés legkiemelkedőbb alakja Szőts Gergely bírósporttárs volt, aki 1 piros és 11 sárga lapot osztott ki a nem túl durva meccsen.
Az első laposztásra a nyocadik percben került sor, amikor Szőts játékvezető egy termo nadrág miatt sárga lappal leküldte a pályáról Koós Gábort, majd amikor a játékos visszaszólt, felmutatta neki a piros lapot! Természetesen mi nem hallottuk mit mondott a játékos, de gondolhatjuk, hogy nem dícsérő szavak hangoztak el, a játékos a lelátón figyelte a mérkőzést tovább, de nem volt hajlandó elárulni titkát.
A spori a gyors piros után is termékenység istenének hitte magát a szeles budaörsi napsütésben és úgy osztogatta a sárgákat, mint Halloween-kor szokás a cukrot a gyerekeknek. Nos, az itteni játékosok ezt nem honorálták.
Ezután sem volt a helyzet magaslatán a spori, mert az aránylag sportszeru mérkozésen ?kiszórt? további 11 sárga lapot! Igyekszünk felvenni vele a kapcsolatot és megtudni a színes délután okát.


Koós Szőts felé köpött:
Utánajártunk, hogy Szőts Gergely miért állította ki Koós Gábort a Budaörs SC játékosát a Barcs elleni bajnoki mérkőzés elején. Már bizonyos, a hivatalos források szerint Koós Gábor a mérkőzés 7. percében Szőts Gergely felé köpött, ezért a játékvezető jogosoan kiállította, ezt mondja a szabály, de ez a mentalitás elítélendő.
A játékvezető már a 4. percben figyelmeztette Koóst, hogy cserélje le a fekete színű, a fehér szereléstől elütő sportnadrágot, majd a 7. percben felszólította, hogy hagyja el a pályát és cserélje le az említett ruhadarabot. Koós ekkor a pálya elhagyása közben minősíthetetlen módon odaszólt a játékvezetőnek, aki figyelmeztette a játékost. A következő pillanatban pedig Koós már Szőts Gergely irányába köpött, amely végül nem találta el a sporit, hanem előtte landolt két-három méterrel. A szabályzat értelmében a játékvezető irányába célzott köpésért azonnali piros lap jár, jó ítéletet hozott a játékvezető. A játékos mentalitása pedig elitélendő, amennyiben egy a cél, mégpedig, hogy a magyar foci ismét elismert és jó legyen, ez a tett még az NB II-ben sem megengedett, ezért látogassanak ki a szurkolók? Köpködni nem a pályán kell, ott inkább futballozni kellene, bár azzal adós maradt Koós Gábor és a Budaörs?