UEFA-támogatás a játékvezetőknek

MLSZ JB

2008-01-13 13:00:00

FIFA embléma - forrás:
Forrás: - FIFA embléma

Az UEFA székházában tavaly nyáron aláírt Játékvezető Konvencióból eddig csak a munka jutott az országos és a megyei játékvezetői bizottságoknak. Az első jelentősebb - kézzel fogható - anyagi támogatást azonban már januárban érzékelhetik az érintettek.

 

 

A megyék igényeinek figyelembe vételével az MLSZ Játékvezetői Bizottsága ebből az összegből most több millió forint értékben technikai eszközökkel és pénzbeli juttatással támogatja a területi szövetségeket. Az eszközök - amelyeket még ebben a hónapban megkapnak a megyék - elsődlegesen az oktatás feltételeinek javítását szolgálják.

A pénzfelhasználás - amely szigorúan az eddigi költségvetés feletti összeg - a talent-mentor programot, a fizikai felkészülést igyekszik segíteni. Jelentősen megnövekszik a tehetséges fiatal játékvezetők felkutatására, képzésére, ellenőrzésére központilag biztosított pénzforrás is.

Ugyancsak az UEFA támogatásából a januári edzőtáborban 40 db RS 400 típusú Polar órát kapnak az NB I-es játékvezetők és a FIFA-asszisztens keret tagjai. Az órákat az érintettek a heti legalább kétszeri edzésen, valamint valamennyi mérkőzésen kötelesek használni. Az adatok beküldését követően a Testnevelési Egyetem szakembereivel közösen kialakított szakmai stáb ellenőrzi és értékeli az eredményeket. Ez a rendszer az európai éljátékvezetőknél már több éve eredményesen működik.
A következő, hasonló szintű támogatásra még a koratavasszal sor kerülhet.


 

Hozzászólások: