Gaál Gyöngyi ellenőri karrierje?

Játékvezetőkről

2018-09-12 07:23:22 | Gaál Gyöngyi |

Gaál Gyöngyi - fekete mez - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Gaál Gyöngyi - fekete mez

Az MLSZ JB-hez közeli információk szerint Gaál Gyöngyi nemzetközi ellenőri kerettagságát készítik elő a BLSZ-es ellenőrzésekkel.

 

Információnk szerint Gaál év végén befejezi aktív játékvezetői pályafutását és főállású ellenőr szeretne már csak lenni. Mivel az MLSZ vélhetően tapasztalat nélkül nem engedné nemzetközi ellenőrzésekre ezért minden íratlan szabályt át kellett hágni, hogy előkészíthessék a tavaszi ellenőri kerettagságát. Nyilván Gaál majd mehet NB. III-as férfi meccsekre ellenőrizni vagy női NB. I-be és persze nemzetközi női meccsekre is.

 

Gaált a nemzetközi szövetség már korábban félre tette, hiszen az elit kategóriába sorolt játékvezetőt már az UEFA továbbképzéseire sem hívták meg, oda csak Kulcsár Katalin és Urbán Eszter kapott meghívást. Gaál nemzetközi küldési száma is jócskán megcsappant, így már anyagilag sem éri meg neki ez. Talán majd ellenőrként….

 

 

Gaál tíz éve az egyik legjobb női játékvezető volt nemzetközi szinten is.  2007. február 24-én elsőként vezethetett férfi NB. I-es mérkőzést. Akkor a Kaposvár-Vác találkozón debütált. A vágneri érában a női játékvezetést is előtérbe helyezték, így utána még két alkalommal vezethetett az élvonalban. 

 

Emlékezetes marad Gaál 2011-es VB-s szereplése, amikor a női világbajnokság Ausztrália–Egyenlítői-Guinea mérkőzés 16. percében nem vett észre egy egyértelmű szabálysértést: a guineai hátvéd a kapufáról kipattanó labdát kézbe fogta, és sétált vele két lépést.

 


 

 

"Gaál a Puhl elnökség meghatározó személye, hiszen ő vezeti az MLSZ JB. irodát. Most a munkáját ne mínősítük, mert az egy hosszabb írást érdemel meg. Gyöngyi sajnos elveszítette azt a személyiségét, amiért kedvelték a játékvezetők. Most inkább átnéznek rajta és utána k.pnek az utcán." - nyilatkozzta weboldalunknak Gyöngyi BLSZ-os kollégája, aki több mérkőzésen is együtt működött vele.

 

"Elég ciki lesz majd az, amikor Gaál férfi játékvezetőket fog ellenőrizni és pl. jogtalanul megadott vagy elmaradt tizenegyesről lesz szó. Megkérdezhetik a kollégák tőle, hogy "te Gyöngyi! A védőnek hány percig kell fogni a labdát ahhoz, hogy büntetőt ítélhessünk...".

 

 

"Reméljük az aktív játékvezetés befejezése után visszatér a korábbi önmagához és tudását nem az MLSZ-ben, hanem más pénzügyi területen fogja kamatoztatni." - zárta szavait a játékvezető kolléga.

 

 


Hozzászólások:


Bejelentés/üzenet
Típus
Név
E-mail cím
Észrevétel/üzenet