Versenyfutás az idővel

Történelem

1999-09-08 13:05:01
Hanyecz István | Puhl Sándor |

bemelegítés - forrás:
Forrás: - bemelegítés

Puhl Sándor kedden a Népstadionban letudta a játékvezetők fizikai tesztjét.

A négyszeres világelső játékvezető az idény kezdete előtt műtéten esett át, ezért nem tesztelt a kollégáival. A magyar szabályok szerint azonban addig senki nem vezethet mérkőzést az élvonalbeli bajnokságban, amíg nem teljesítette a Cooper- teszt szintjeit.

Éppen ezért - noha Puhl például UEFAkupa összecsapást már vezetett ebben az idényben - a PNB-ben csak a hét végétől dirigálhat ismét. (Már azt is kihirdették, hogy pénteken az Újpest-Debrecen találkozót irányítja.) Puhl Sándornak ez volt pályafutása 58. szezonkezdete (a kitűnő bíró 15 esztendősen vezényelte az első meccsét), így az idővel van már tapasztalata a futótesztekben is, de azt a szenvedést, amelyet az óra mutatójával való versenyfutás okoz, nem lehet megszokni...

A lényeg azonban az, hogy a 44 esztendős Puhl - és a júliusi teszt idején szintén sérült Hanyecz István - ismét teljesítette a 12 perc alatt kötelező legalább 2700 métert, valamint az 50 és a 2 0 0 méteres sprinttávokat a megfelelő szintidőn belül.

Ugyancsak a játékvezetéssel kapcsolatos hír, hogy hétfőn megérkezett az MLSZ-be az a levél, amelyben az ISM felszólítja a szövetséget a játékvezetői ad hoc bizottság létrehozásáról szóló - és az ügyben folytatott vizsgálat szerint szabálytalan elnökségi határozat hatályon kívül helyezésére.


 

Hozzászólások: