Puhl visszatér idehaza is

Történelem

1999-09-03 13:07:54
Balajti János | Juhos Attila | Kiss Béla | Puhl Sándor | Vámos Tibor |

Puhl Sándor - forrás:
Forrás: - Puhl Sándor

Az UEFA játékvezetői bizottsága értesítést küldött az MLSZ-nek arról, hogy az UEFAkupa első fordulójában melyik mérkőzéseket vezetik a magyar bírók.

Szeptember 16-án a Lokomotív Tbiliszi (grúz)-PAOK Szaloniki (görög) találkozót Juhos Attila vezeti, segítője Vámos Tibor, Balajti János és Kiss Béla lesz. Balajti János ugyan nem FIFA-partjelző (az UEFA-kupa meccsein egyébként elég, ha az egyik partbíró tagja a FIFA-keretnek), de korábbi határozott, jó teljesítménye miatt őt jelölte a mérkőzésre az ad hoc JB.

A küldést elsősorban a Zalaegerszeg- Kispest-Honvéd bajnoki mérkőzésen nyújtott ténykedésével érdemelte ki, ugyanis az ő jelzésére korrigálta Ábrahám Attila játékvezető korábban hozott ítéletét, és szöglet helyett tizenegyest adott a hazaiak javára Plókai .

Szintén szeptember 16-án kerül sor a Benfica (portugál)-D inamo Bucuresti (román) UEFA-kupa-mérkőzésre, amelyen Puhl Sándor fújja majd a sípot, munkáját Mező Béla, Tompos Zoltán és Megyebíró János segíti. Puhl Sándor térdoperációja miatt nem tu dott részt venni a játékvezetők idény előtti fizikai felmérésén, így ebben a szezonban eddig nem vezethetett magyar bajnokin.

A korábban négyszer is a világ legjobb bírója címet kiérdemlő Puhl (a tesztet sérülése mia tt szintén kihagyó Hanyecz István társaságában) szeptember 7-én pótolhatja a felmérést, s ebben az esetben a jövő hét végén már ő dirigálhatja az Újpest-Debrecen bajnoki találkozót.


 

Hozzászólások: