Hova tűnt az igazi Puhl Sándor?

Botrány

2018-12-29 17:29:55
Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Tollat ragadt kollégánk és leírta véleményét a puhli rezsimről.

Tisztelt Kollégák!

Ahhoz, hogy az ember fejében negatív gondolatok cikázzanak, nagyon sok olyan perc, pillanat, óra, nap keserűsége és értetlensége szükséges, amit Te Sándor a vezetésed alatt okoztál a MAGYAR játékvezetés számára.

Amikor megismertelek és működésemmel segítettelek, egy életvidám, vagány, kiváló játékvezető voltál, aki az akkori rendszert és vezetést kritizáltad. Úgy gondoltam, majd Te megmutatod, hogy kell ezt csinálni, rengeteg tapasztalattal.

Megmutattad és jól elkúrtad a pökhendi és arrogáns stílusoddal.

Vajon ennyit tesz a hatalom vagy megint jött a "Sétáló János"?

 

A vezetési stílusod, a pályán határozottan nemzetközi volt, most pedig még a "kukorica" ligában is felháborító lenne. Sajnos elvesztél a részletekben, nagyon rosszak a súgóid, akik negyven pénznél kevesebbért is eladnának. Aprópénzért nekik mindegy melyik hátsóba lenne a nyelvük. Olyan átlag alatti emberek vesznek körül, akik aktív korukban sem ütötték meg az akkori alap normát, alap intelligencia szintet.

Tudom, Nálad okosabbak már veszélyesek, de már egyre kevesebben vannak butábbak. Nézem az intézkedéseket, melyek teljesen a döbbenet határára sodornak. Öt napos edzőtáborok, szakmai utak, kitalált nulla koncepcióra.

Egyetértek vidd el a profikat Törökországba, mert biztos majd ott vezetnek márciusban is, hiszen itt is lesz harminc fok. Nekünk is jó volt TATA, mégis több és jobb "bírónk" volt. (elnézést a mai garnitúrától, de amikor keretbesorolásnál a ló helyett jó a szamár is, akkor ne feszegessük a témát).

Idejutottatok mert a "csókosok" csókos emberei kerültek előtérben. Akadémiai képzés vicces formában-hol vannak azon játékvezetők akik elvégezték???

Legtöbbje MEGYEI bajnokságban-miért? Akkor ez a cirkusz minek?? Milyen az Akadémiai vezetés és képzés?? Talán ebben a szekcióban kellene legjobban váltani embereket, vezetőket, olyanokra, akik letettek "valamit" az asztalra, nem pedig futottak kategóriás embereknek "hatalmat" adni. Más országokban ahol ezen síkon mozognak, profi, fiatal játékvezetők vezetik és működtetik a rendszert.

Emlékszel ugye??

Ne menjünk bele, elmúlt, akkor egy kicsit jobb fizikai állapotban voltál, bár nem mindig láthattuk a tesztek alkalmából.

Megyei játékvezetők két napos edzőtábora, teljesen nonszensz. Eddig négy órában is időhúzás volt. Miért nem lehet saját megyéjükben tesztelni??? Miért kell több millió forintot kidobni az ablakon???

Miért nem osztjátok szét ezt az összeget megyénként az Amatőr játékvezetésben??

Talán akkor nem kellene fizetni 1100ft az új jelvényre, 700 ft a szabálykönyvre,

KÖTELEZŐEN. Internetes világban lehetne interneten tesztelni vagy rosszabb esetben, megyei edzőtáborokban a "mentor" felügyeletével. Ezen vezérsíkon akkor miért nem rendelitek fel az összes megyei játékvezetőt is tesztelni???

Vajon Csányi úrnak nem tűnik fel, az eszetlen pénzkidobás?? Kiket fogtok szapulni, ha ezek a régi bútordarabok visszavonulnak?? Mai fiatalok már csak anyagi ellenszolgáltatásért végeznek mindent, vagy kifogásokat keresve, nem folynak bele a munkába..

Nagyon értelmes és „lázadó"-igaz csak a Ti szemetekben, megyei vezetővel beszélgetve megértem, ha beleunnak a "hülyeségbe".

365 napból 200 napot, eseményen való megjelenést prezentálnak, hogy működjön az amatőr játékvezetés, amit veletek ellentétben aprópénzért végeznek (szerencsére nem egzisztenciális kérdés Náluk).

Világos legyen számotokra, minden héten egy nap csoportfoglalkozás (50), hétvégén mérkőzések (kb: 60), megyei edzőtáborok (10db), Talent, mentori, ellenőri napok (20 db), egyéb események (45-55 db). Kinek a családja tolerálja vajon sokáig ezen távolléteket?

Megbecsülés pedig ha lebontod, nem több mint évi bruttó 500.000ft. Erőltetitek a "sípmesterek" találkozóját, amely sok megyének nagy nyűg és nem jutalom falatok. Nem lenne kötelező kiváncsi lennék hányan neveznének?? Persze zsarolgatások nélkül. Múltból úgy gondoltam tanultál, de ahogy hallom és látom nem.

Amatőr játékvezetést ahol lehet teljesen elpróbálod ellehetetleníteni. Megyék életében hátulról -mellbe támadásba lendültetek, ha nem a megfelelő "nyaligátor" tölti be a JB ELNÖKI posztot.

Olvasatomban, ott nem jött be, ahol a Megye vezetése, határozottan megfogalmazta, Te és társaid ne osszátok az észt, mert nem illő, "vendégségben" a házigazda kontójára mulatni. Óvatos légy, mert ezen vezetők már nem kispályások, nem dőlnek be zsarolásnak, nem tudod küldésekkel sakkban tartani, hiszen tisztábban és őröltebben szeretik a megyei játékvezetésüket, mint ahogy Te szeretted érdek nélkül(ami nem mondható el) a magyar játékvezetést.

Jó lenne ha nem a saját dicsőségedre állítanád be az amatőr játékvezetés béremelését, mert ha jól vagyok tájékoztatva, megyei Igazgatók dolgozták ki és vitték végig a reformot, mivel Ti csak ígérgettétek évekig. Sándor, Sándor látod csak ültél és megint csak meséltél, de már többen ezt elintézik egy félmosollyal.

Igaz arcotokat soha nem vállalva, mindig a MLSZ.JB nevű aláírás mögé bújva, gerjesztitek a diktatúrára jellemző alaptalan vádakat és feszültségeket, de ez már nem az a világ.

Tapasztalhattad, hogy vannak olyan Megyei játékvezetéssel foglalkozó vezetők, akik túlmutatnak rajtatok, megfelelő háttérrel rendelkeznek, így óva intelek, hogy olyan embereket, próbálj "betörni" akiket nem ismersz, privát életükből.

Nem hittem először az internetes írásoknak, de megdöbbenve tapasztaltam és mondom, hozzád közeli, elnökségi ember beszéde megerősítette, régi módszereket alkalmazva,"hallgatózol" az interneten.

Miért?

Igazi vezetők, szemtől szemben, megbeszélve EMBERI stílusban rendezik ügyeiket. Sokat gondolkodva, felteszem magamba a kérdést, hol vannak a volt emblematikus alakjai a magyar játékvezetésnek??

Juhos, Vámos, Erős, Gyarmati, Szabó Zs, Kassai, Fábián de többen is vannak jó szakmai és emberi tulajdonságokkal.

Miért nem vállalnak vagy kapnak szerepet a jelenlegi struktúrában??

Gondolom egy vérfrissítés jó tenne, hiszen amerikai elnökök is nyolc évet kapnak, mert kell a változás. Sándor miért nem jó Neked, ha mások a holdudvarodban kiváló munkát végeznének?? Sándor egy vezetőnek prezentálni és vezetni kell, nem pedig mindig a "sötét urat" játszani. Lehet jobb lenne így hatvanon túl egyet hátralépni, élvezni az életet, és a maradék tiszteletet nem eljátszani.

Remélem a karácsony szent ünnepén a lelkedben béke fog honolni, jóság és a tisztelet teret kap.

 

Ölelés a messzi távolból.

Tisztelettel: VOLT JÁTÉKVEZETŐ...


 

Hozzászólások: