Puhl remekelt Angliában

Történelem

1992-11-07 17:24:43
Puhl Sándor |

Puhl Sándor - forrás:
Forrás: - Puhl Sándor

Aki szerdán este nyolc óra után az RTL csatornájára kapcsolt a televízióban, futballmeccset láthatott.

A német tévések Albionba invitálták a nézőt, a Sheffield Wednesday—Kaiserslautern UEFA Kupa-visszavágó mérkőzést közvetítették, méghozzá magyar résztvevővel. A találkozót ugyanis Puhl Sándor vezette. Nem is akárhogyan! A fiatol magyar játékvezető nagyvonalúan,. elegánsan, kellő szigorral dirigálta az izgalmas összecsapást. Csütörtökön a késő esti órákban, Egerben, a lakásán sikerült utolérni az első számú magyar bírót.

— Puhl úr, gratulálok, mert a televízióban látottak alapján, csak jót lehet mondani működéséről.
— Köszönöm szépén. Azt hiszem, sikerült egy újabb akadályt leküzdeném, könnyűnek egyáltalán nem mondható „szakmámban”.

— Akadt néhány pillanat, amikor feltűnt a képernyőn, és az arcán látszott, hogy élvezi a mérkőzést.
— Tényleg így volt, mert két nagyszerűen felkészített csapat, hallatlan jó iramú, kitűnő mérkőzést vívott egymással. Az angolok játszották megszokott játékukat, a németek viszont vigyáztak az előnyükre.

— Az is látszott, hogy a játékosok zokszó nélkül elfogadták szinte minden ítéletét. Pedig volt néhány igen nehéz helyzet is. Arra az esetre gondolok például, amikor a németek bent látták a hálóban a labdát, aztán az angolok is betaláltak ellenfelük. kapujába, és egyik oldalon sem adta meg a „gólt”.
— Nem is lehetett, mert ha megteszem, akkor végzetes hibákat követtem volna el. Az el sőnél a gólvonal elől mentett az angol védő, a másik oldalon viszont egyértelmű volt a lesállás.

— Hogyan vélekedtek a két csapat vezetői a mérkőzés végén?
— Nem csak a két csapat vezetői, hanem a játékosok is gratuláltak. A német csapat edzője külön megdicsért, de ez talán érthető, hiszen továbbjutott a csapata.
— És mit mondott az UEFA játékvezető-bizottságának ellenőre?
— Miután a találkozót a legnehezebb fokozatúnak minősítették, két ellenőr is volt. Egyikük a játékvezető-bizottságtól, másikuk az UEFÁ-tól. A játékvezető-ellenőr a mérkőzés után bejött hozzám, gratulált. Elmondta, hogy elégedett a teljesítményemmel, és a szokásból eltérően, azt is elárulta, hogy kilences osztályzatot adott. Ez a nemzetközi gyakorlatban a lehető legjobb osztályzatot jelenti. (Miután tízest nemigen adnak — A szerk.)

Azt hiszem, ennél többet nem is kívánhattam magamnak.


 

Hozzászólások: