Csányi úr most már az játékvezetéssel is foglalkozzon!

Botrány

2019-02-07 17:42:10

Csányi Sándor - forrás: mandiner.hu
Forrás: mandiner.hu - Csányi Sándor

Gratulálunk dr. Csányi Sándornak, hogy újabb négy évre beválaszották az UEFA döntéshozó testületébe.

Ez is bizonyítja, hogy az elnök úrat komolyan kell venni! 

KÉRJÜK, KÖNYÖRGÜNK ÁLLJON MÁR IDEHAZA IS A SARKÁRA! VÁLTSA LE PUHL SÁNDORÉKAT, MERT ÉVEK ÓTA MEGVEZETIK ÖNT ÉS TESZIK TÖNKRE A MAGYAR JÁTÉKVEZETÉST.

 

 

Megerősítette tisztségeiben az MLSZ elnökét az UEFA-kongresszusa: további négy évre beválasztották az Európai Labdarúgó-szövetség legmagasabb döntéshozatali testületébe, a végrehajtó bizottságba és Csányi Sándor továbbra is képviseli a kontinens érdekeit alelnökként a FIFA-nál, e mellett a magyar elnök lett az UEFA egyik alelnöke is.

Rómában rendezték 55 ország részvételével az UEFA 43. tisztújító közgyűlését, melyen a testület újabb négy esztendőre a szlovén Aleksander Ceferint választotta a szervezet élére. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét két szavazás érintette közvetlenül. A kongresszus újraválasztotta dr. Csányi Sándort a végrehajtó bizottságba, majd egy újabb szavazást követően ismételten ő lett az UEFA által kijelölt FIFA-alelnök is, méghozzá egyhangú voksolással. E két tisztség együttes betöltése példátlan sportdiplomáciai siker.

Az UEFA vezető döntéshozatali testületébe először 2015-ben szavazták be a magyar elnököt, aki a spanyol Angel Maria Villar távozása után, 2018-ban lett első ízben a FIFA alelnöke. Az UEFA vb-tagságról szóló mai szavazáson Csányi Sándor kapta a legtöbb szavazatot az összes jelölt közül, az 53 érvényes szavazólapból 49-en szerepelt az MLSZ elnökének neve.

A délután folyamán összeült az UEFA új összetételű végrehajtó bizottsága, és az alakuló ülésen Aleksander Ceferin bejelentette, hogy az európai szövetség egyik új alelnöke Csányi Sándor lesz a következő négyéves időszakra. Korábban sosem fordult elő, hogy magyar sportdiplomata egyszerre töltött be két ilyen magas rangú nemzetközi tisztséget, mint a FIFA és az UEFA alelnöki posztja. 

A magyar labdarúgás fejlődését ismerték el azzal az európai sportvezetők, hogy e két tisztségre második alkalommal is megszavaztak – mondta el a döntést követően az mlsz.hu-nak Csányi Sándor –, a bizalom egyben azt is jelenti, hogy díjazták az elmúlt évek nemzetközi munkáját. Hazánk kiemelt feladatok előtt áll: ilyen sorozat még soha nem adódott a magyar labdarúgás történetében. Idén májusban Budapesten lesz az év női labdarúgó-eseménye, a BL-döntő, jövőre a valaha volt legnagyobb férfi Európa-bajnokságnak adunk otthont – tizenegy más ország mellett –, 2021-ben pedig a szlovénokkal közösen rendezünk U21-es Eb-t. Elégedettek akkor lehetünk, ha a sportág hátterének fejlődését a klubok, és ezáltal a magyar válogatottak szereplése is visszatükrözi.

Csányi Sándor nemzetközi tisztségei:

UEFA
2010-2011         Fejlesztési és Technikai Bizottság alelnöke
2011-2015         Nemzeti Szövetségek Bizottságának alelnöke
2015-2017         Ifjúsági és Amatőr Bizottság elnöke
2015-2017         UEFA Gyerekekért Alapítvány – kuratóriumi tag
2015-2016         Nemzeti válogatottak Bizottsága elnökhelyettese, 2016-ban megbízott elnök
2015-                  UEFA végrehajtó bizottsági tag (újraválasztva 2019-ben)  
2017-                  Nemzeti Válogatottak Bizottsága elnöke
2017-                  Pénzügyi Bizottság tagja
2019-                  UEFA-alelnök

FIFA
2012-2015         A világbajnokság szervezőbizottságának tagja
2012-2014         A világbajnokság szervezőbizottsága irodájának tagja
2015-2017         Pénzügyi Bizottság tagja
2017-2018         FIFA-Tanács tagja
2018-                  FIFA-alelnök (újraválasztva 2019-ben)


 

Hozzászólások: