Hoztam is, meg nem is, adtam is meg, nem is...

Botrány

2019-02-17 08:38:36

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló


Megyei Ellenőrök szakmai napja Vecsésen új és eredményes fordulat reményében, "két napos" jeligével került megrendezésre, amely ötlet szintjén maradva nagyon jól sikerült...

Nagyon kiváló kezdeményezés, de sajnos mint mindig, az utóbbi időben, részsikereket tartalmazva zajlott le.

Igazából sokan nem értettük, mit kerestünk két napot a családjainktól távolt, hogy ez személyesen mibe került azt már tudjuk. Remélem amit kedves és nagyon jó szakember hírében álló Tóth Vencel úr, megemlítette 100.000 euróba belefért, melyet kaptak az UEFA-tól, az ellenőri képzésre, számomra ez kicsit "gyanús", mert szerintem a nemzetközi szervezetet nem biztos, hogy a megyei vagy regionális ellenőrök "felkészítése" ennyire érdekelné..

Sokkal tényszerűbbnek tartom, hogy ismét beindult a szokásos "vetítés".

Régi arcok nagy napja volt, hiszen a szokásos "teremőrök" elcsépelt poénjai mellett a poroszos szigor kapott teret.(értelmetlen és érthetetlen).

Nem értem minek a cirkusz, teszt és más "szakmai" horror, amikor az ellenőrök létszáma ahogy beszélgettünk,  csökkent, nem kicsit.

Talán ha követnénk egy fejlettebb játékvezetői kultúrával rendelkező ország felkészítő mechanizmusát, akkor a létszám is ugrásszerűen megnőne, és nem az anyagi javak emelésére gondolnék.

Tőlünk Nyugatra, ahol a "kicsi" embereket is megbecsülik, vannak két-három napos képzések, szakmai napok, mérkőzés nézések és egyéb programok. Összejövetelek kötetlen és őszinte észrevételeket tartalmazó "szabad" beszélgetések, nem pedig kötelező tesztelések, profi mérkőzés illetve profi mérkőzések elemzése, mellyel ilyen közegben megyén belül soha nem találkozunk.

A "perzekutoroknak" pedig a tudásukról, megyéjükben, régiójukban, játékvezetőkkel együtt kell számot adni, érvényes licencet nyerve.

Ismerve a játékvezetők filozófiáját, így sokkal jobban elfogadják a "szakmai" ellenőreik értékelését, hiszen látták és tapasztalták, mennyire felkészültek, mellettük.

Nem félévente Vecsésen koptatni a MLSZ számláját. Ezen pénzeket osszák ki az amatőr játékvezetésbe.

Aha tudom erre kapták az eurót.

Remélem erre majd előbb utóbb felfigyelnek azon Igazgatók akik a játékvezetést emberi oldalról megközelítve, ember számba veszik az  amatőr játékvezetést, ellenőrzést.

Felesleges elemezések, időhúzások, "csak teljen a nap" jeligével.

Tegye fel a kezét akinek nem tetszett a két nap?? - kérdezte Vencel a "szeánsz" végén.

Ugyan már ilyen komolytalan kérdés.

Kinek hiányzik hogy alelnök urak és a holdudvaruk ezen lelkizzenek hónapokig.

Különben is, már sokan szabadulni szerettünk volna, ebből a "színházból", ahol már idejelenne a direktoroknak új és   emblematikusabb szereplőket "szerződtetni" .

Köszönöm, hogy megint egy keserű pirulával többet kellett lenyelnem a játékvezetés cukros dobozából a megyei játékvezetés érdekében.

Igaza volt egy ellenőr kollégámnak: Amikor lejár a termék szavatossága, attól az még viseli a márka nevet, de már büdös...
Hozzászólások: