Viszlát Karakó? FRISSÍTVE!!

Botrány

2019-04-23 17:44:46
Karakó Ferenc |

Karakó - ZTE - forrás: zaol.hu
Forrás: zaol.hu - Karakó - ZTE

Puhl Sándor szakmaisága újabb csúcshoz érkezett, Karakó Ferenc búcsúzhat a Fifa kerettől! Több, az MLSZ JB-hez közelálló vezető, NB. I-es ellenőr megerősítette, hogy Karakó Ferenc kikerülhet a nemzetközi játékvezetői keretből.

„Már a nemzetközi keret megszégyenítése volt az is, hogy gyakorlatilag NB. II-es játékvezetőként jelölték annak idején Karakót. Tudjuk, hogy nem szakmai, hanem „más” oka volt, hogy rutin nélkül került oda a játékvezető. Ő csak élt egy lehetőséggel, de azt nem tudta kihasználni.” – nyilatkozta weboldalunknak az élvonalbeli ellenőr. – „Feri hétről hétre bebizonyította, hogy nem csak a nemzetközi szinthez, de a magyar profi kerethez is kevés köze volt. Jöttek a hibák minden meccsén és hónapokat pihent a bakik miatt.”

„Puhl Sándor és stábjának szakmaiatlanságát mutatja, hogy a saját odatett játékvezetőjét is le kell venni a nemzetközi keretből. Most Karakó helyett ismét csak egy 5-6 meccses játékvezetőt tudnak jelölni, mert nincs felépített utánpótlás. "

 

Mikor látja már valaki, hogy milyen hatalmas károkat okoz Puhl Sándor és Hanacsek Attila?


Vajon ez egy változás kezdete?

 

Az ügyben megkerestük az MLSZ Játékvezetői Bizottságát és az MLSZ Sajtó osztályát. Ahogy a feltett kérdésekre válasz érkezik, úgy frissítjük cikkünket.

 

FRISSÍTVE:

A csakfoci.hu információi szerint szinte biztossá vált, hogy az egy ideje elsőszámú magyar bírónak tartott Karakó Ferenc legkésőbb ősztől nem vezethet nemzetközi meccseket, lekerülhet ugyanis a FIFA játékvezetői listájáról.

Kikerülhet a FIFA-keretből az NB I-es profi bírói keret egyik legfiatalabb tagja, Karakó Ferenc, aki mindössze három éve, 2016 tavaszán került ki a nemzetközi porondra, de a csakfoci.hu információi szerint legkésőbb az ősztől már nem lesz ott a világszövetség bíróinak listáján. Úgy tudjuk, ez lényegében el is dőlt, de majd csak szeptemberben válik hivatalossá, amikor bejelentik a szezonban működő FIFA-névsort, amin Karakó neve már nem fog szerepelni. Hasonlóképpen járhat majd a játékvezető, mint néhány hónapja kollégája, Andó-Szabó Sándor, akit Berke Balázs váltott le a FIFA-nál.

Karakó Ferencet korábban az MLSZ Játékvezető Bizottsága elsőként rangsorolta a hazai bírók ranglistáján – erre még 2017-ben derült fény -, korábban pedig öt NB I-es meccs után lett belőle FIFA-kerettag, annak ellenére, hogy a nemzetközi ajánlás szerint két évet kellett volna előbb levezetnie a legmagasabb hazai osztályban. Végül kevesebb, mint egy évvel és tíz mérkőzéssel az NB I-es debütálása után, 2016 márciusában már a Bosznia-Hercegovina-Örményország U17-es meccset vezette a nemzetközi színtéren.

Voltak itthon “ügyei”

Karakó személyében egyébként az egyik legvitatottabb megítélésű hazai bíró veszítheti el nemzetközi “jogosítványát”.

A bíró még 2017 novemberében hívta fel magára először igazán a figyelmet azzal, hogy megadott egy olyan gólt, amit nem kellett volna…Az akkor 34 esztendős, csak bő egy éve élvonalbeli játékvezetőként közreműködő Karakó a Videoton-Mezőkövesd találkozón, 1-0-s fehérvári vezetésnél úgy adott meg egy gólt, hogy előtte megszakította a játékot: Lazovic passza után Henty lépett ki, s bár a partjelző nem intett, Karakó les miatt a sípjába fújt – majd meggondolta magát, és megadta a Henty által közben értékesített helyzetet. Az eset bírói műhibának minősül, Karakót ezt követően hetekig nem is jelölte mérkőzést vezetni az MLSZ.

 

 

 

Már 2-0-ra vezet a Videoton a Mezőkövesd ellen. Kérdés, hogy helyesen döntött-e a játékvezető, mert lesgyanúsnak tűnt a szituáció. Megadható volt?

Közzétette: M4Sport – 2017. november 4., szombat

2018 júliusában is elkövetett aztán egy óriási és igencsak emlékezetes hibát, amikor a Diósgyőr-Puskás Akadémia (2-2) mérkőzés 76. percében Forgács Dávid műeséséért 11-est ítélt a DVTK-nak – pedig hatalmas műesésnek bizonyult az eset.

Ezt követte nemrég a Király Gábor-féle, kurtán-furcsán véget ért eset. A Haladás rutinos kapusát három mérkőzésre tiltotta el első körben az MLSZ, miután a Ferencváros elleni bajnokin a találkozót vezető Karakó Ferenc szerint megsértette a bírót, amikor nem érvénytelenítette az FTC gólját les miatt. A hálóőr fellebbezett, a szövetség azonban nem akart először enyhíteni büntetésén. Ezután egy furcsa halasztás következett, majd egy “felmentő”, legalábbis enyhítő ítélet, Király eltiltását három helyett két találkozóra csökkentette az MLSZ Fellebviteli Bizottsága.

A testület ezzel megállapította, hogy Király nem szidta Karakót a Ferencváros elleni mérkőzésen – a jegyzőkönyvben szereplő bírói jelentés szerint nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el a játékos száját – és átminősítette a cselekményt az enyhébbnek minősülő sportszerűtlenségre – az ügy tehát lezárult, Király az MLSZ szerint és Karakó állításával ellentétben nem káromkodott, “csak” sportszerűtlenül viselkedett.
Kapcsolódó cikkek

Karakóék büntetésben
2017-11-17 20:59:19

Nem uszták meg Karakóék büntetés nélkül a súlyos játékezetői hibájukat.

Karakó az új FIFA játékvezető
2015-12-10 17:56:11

Szabolcs-Szatmár-Bereg első nemzetközi minősítésű játékvezetőjét díjazták.

Hozzászólások: