Bede Ferenc

  • MLSZ kód: 21
  • Születési dátum: 1965-10-16
  • Megye: Budapest
  • JB. szervezet: Budapesti Ig.
  • Játékvezetői vizsga: 1985Játékoskénti pályafutás:

Tízévesen a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesületben (KSI) kezdte labdarúgó-pályafutását. Négy év múlva a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a BKV Előre SC ifjúsági csapatában játszott. Játékos képességeit az NB III-ig mutathatta meg. Sikeresnek indult labdarúgú pályafutását térdsérülés miatt, idő előtt befejezte. Az aktív labdarúgást 1989-ben végérvényesen befejezte.

Nemzetközi játékvezetési karrier:

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottság (JB) felterjesztésére 1998-ban lett nemzetközi játékvezető, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bírói karának tagja. Több UEFA kupatalálkozót, nemzetek közötti válogatott mérkőzést vezetett, vagy kísérőként, mint negyedik játékvezető biztosította a főjátékvezető tevékenységét. Legtöbbször Vámos Tibor FIFA JB asszisztens volt az egyik segítője. A magyar nemzetközi játékvezetők rangsorában, a világbajnokság-Európa-bajnokság sorrendjében többedmagával a 20. helyet foglalja el 1 találkozó szolgálatával. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől 2007-ben búcsúzott.

Sportvezetői pályafutása:

Technikai vezetőként munkálkodott a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) labdarúgó csapatainál. A Budapesti Labdarúgó-szövetség JB keretében ellenőrként tevékenykedett. A DIGI Sport 1 csatorna szakértője.

Sikerek:

A Nemzeti Sport szakembereinek osztályzata alapján 2002/2003 bajnoki idényben az Év Játékvezetője kitüntető címet kapta. A tudósítók 1-től 10-ig osztályozzák a bírók teljesítményét. Ebben a szezonban 15 bajnoki mérkőzést vezetett. Az MLSZ JB ellenőreinek osztályzata alapján is az Év Játékvezetője. A 2007/2008 évi értékelések figyelembevételével az MLSZ JB szakembereinek szavazatai alapján ismét az Év Játékvezetője.

Forrás: wikipédia