Arany Tamás

  • MLSZ kód: 85
  • Születési dátum: 1966-06-09
  • Megye: Fejér
  • JB. szervezet: MLSZ JB
  • Játékvezetői vizsga: 1985

Arany Tamás (Mór, 1966. június 9. –) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozása, sportszerkesztő (VTV Mór).Játékoskénti pályafutás:

A labdarúgással fiatalon ismerkedett meg, a megyei I. osztályban rúgta a labdát. A tizenharmadik felnőtt mérkőzésén eltört a lába, ami karrierje végét jelentette. Jobbhátvédet játszott 1985. augusztusában, s a Mór–Magyaralmás találkozó 13. percében vezette fel a labdát, amikor egy rossz ütemű becsúszás nyomán fél év kihagyásra kényszerült. A lába meggyógyult - jobb lett, mint új korában... -, ám futballozni már csak kedvtelésből akart, hivatalos bajnokságban nem.Sikerek:

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) 1990-ben alakult a hivatásos labdarúgók érdekeinek előmozdítása érdekében. Hivatásszerűen képviselik a futballistákat az egyesületekkel, szövetségekkel szembeni érdekérvényesítés során, és általában véve a nyilvánosság előtt. A mintegy 600 tagot tömörítő szervezet a FIFPro (nemzetközi érdek képviseleti szervezet) tagja, a héttagú elnökségben jelenleg is aktív, valamint már visszavonult élvonalbeli labdarúgók foglalkoznak a focistákat érintő legjelentősebb problémákkal. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) által megtartott szavazás alapján az első és másodosztály mintegy 800 játékosa szerint 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban az Év játékvezetője kitüntetésbe részesítette. A Nemzeti Sport osztályzatai szerint is az idény 2006-ban és 2007-ben lett a legjobb játékvezetője.Forrás: wikipédia