Takács Ákos



Szabolcsban elégedettek

Szabolcs - Vecsésen (2020-07-27) - forrás: szabolcsjb.hu Forrás: szabolcsjb.hu - Szabolcs - Vecsésen (2020-07-27).

Véget ért a labdarúgó játékvezetők és asszisztensek NB III-as edzőtábora Vecsésen.

A koronavírus-járványhelyzet óta csak az élvonalban folytatódott és ért véget a bajnoki pontvadászat.

Elkezdődtek az edzőmérkőzések, a csapatok készülnek az új idényre. Ezzel együtt a játékvezetők is hangolnak a szezonkezdésre. Országos viszonylatban először a harmadosztályban tevékenykedőket invitálták edzőtáborba. A három napos nyári összetartás fizikai felmérővel indult, majd a vecsési Hotel Airport adott otthont a kurzus további részének. Szellemi teszten mérhették le szabályismereti felkészültségüket, emellett szakmai előadásokon frissíttették fel az elméleti tudásanyagot.

Szabolcs-Szatmár-Bereget soha ennyien nem képviselték meg az NB III-as táborban. Három játékvezető (Sándor Csaba, Takács Ákos és Valu Tibor), két asszisztens (Benkő Róbert és Piskóczi Viktor), két ellenőr (dr. Jekő József és Szlomoniczki István) mellett két asszisztens (Szilágyi Zsolt és Sztányi Tibor) kapott meghívót és vett részt a képzésen. Mindannyian sikeres tesztet teljesítettek, és a táborzáráson kiderült, hogy mind a heten NB III-as kerettagokként vágnak neki a bajnokságnak.

A társmegyéknél változás, hogy a borsod-abaúj-zempléni elnök, a korábbi FIFA-asszisztens dr. Varga Zsolt is ellenőr lett. Az elmúlt napokban a hajdú-bihariak Egerben edzőtáboroztak. A szabolcs-szatmár-beregi megyei keret augusztus elsején Nyíregyházán és Leveleken tartja frissítő kurzusát.

 

Hozzászólások