Hartmann Lajos



Befejeződött az Akadémia első éve

MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

2011. május 6. és 8. között Telkiben került sor az utánpótlás játékvezetők 4., egyben az első évzáró kurzusára.A péntek reggeli beérkezés után a 3 napos képzést Vágner László, Hartmann Lajos és Székely Ferenc nyitotta meg. A nyitás után az előző hétvégén felvett mérkőzések elemzéseivel folytatódott a program. A mérkőzéselemzések között szerepelt a Komló- Szekszárd mérkőzés is, melyet Bana Gergely vezetett. Minden mérkőzésen akadtak olyan szituációk, melyek akár az UEFA által kiadott DVD-k anyagául is szolgálhattak volna, így az elemzések mindenki számára tanulságosak voltak.
A délelőtt zárásaként Bognár Tamás FIFA játékvezető tartott érdekes előadást és konzultációt Következetes döntések fizikai kontaktusoknál címmel.
A délután kezdéseként mindenki elmondhatta véleményét a saját teljesítményéről, az elért fejlődésekről és a javítandó pontokról. A folytatásban Sáfár Sándor edző tartott előadást ?Edzések és az egészséges táplálkozás? címmel. A nap hátralevő részében egy mérkőzés elemzése és egy mozgás koordinációt javító edzésen vettek részt a játékvezetők.

A második nap reggelén Berettyán Péter tartott szakmai és élménybeszámolót a UEFA CORE programjának második képzéséről. A beszámoló után Piller Sándor egykori FIFA játékvezető tartott érdekes előadást ?A nemzetközi ellenőrzések tapasztalatai? címmel. Délután, a küldéssel rendelkezők készültek illetve utaztak a mérkőzéseikre. A szabad játékvezetőknek pedig mérkőzéslátogatás szerepelt a programjukban.

A záró napon 4 előző napi mérkőzés elemzésére került sor. Az elemzések után Vágner László tartott összegzést az akadémia első évéről. Majd Székely Ferenc bezárta az Akadémia első évét! Ebéd után, aki letudta a kötelezőt hazafelé vette az irányt, aki pedig még mérkőzést vezetett készült a megmérettetésre- köztük Barna Gábor is.

2011. május 07-én, szombaton került sor az új Akadémiai jelentkezők felmérésére Budapesten. Megyénkből egyedüliként Kiss Balázs II. vett részt a teszteken. Reméljük, sikeresen veszi az akadályokat és újabb játékvezetőnk képviselheti majd a megyét a Játékvezető Képző Központban, amihez sok sikert kívánunk Neki!

 

Írja a somogyjb.gportal.hu weboldal.

 

Hozzászólások